KRISZ2007. Creative Commons License 2011.04.09 0 0 6369

Az a gyömbér amit csak a vége előtt 10perccel tettél bele, attól nem marad nagyon csípős a sörlé? Sajnos nem tudom már mit ajánlanak, de elég sokáig kell forralni, hogy csak a gyömbér kellemes íze érződjön. (vagy mi) Már gondoltam, hogy csinálok egyet, csak most fel kell szaporítanom a készletemet.

Ma főztem. Barnát. Talán kicsit sötétebb egy hagyományos barnától, de nem fekete. 4kg pils, 1kg árpa, 0,5kg light pörkölt árpa, 15dkg cukorból light karamell.

Próbáltátok már forralni az árpát, és a pörkölt árpát a bekeverés előtt? 80-90°C környékén olyan brutálisan elkezd leégni, hogy hiába kevertem, mint a propeller, le kellett vennem a tűzről. A kihozatalon meg nem nagyon javított. :( Legközelebb kihagyom ezt az élményt.

Mindent hypoztam. Tettem kotyogót a hordóra. Eltüntettem a kefírt még a környékéről is. Még mondok egy imát is. :)

Előzmény: krulis (6365)