bauci Creative Commons License 2011.04.04 0 0 11955

Csak úgy, mellékesen:

- "katonai" megjelölés nem precíz;

- "önvédekezés"-nél a megállító erő a lényeges, ne tudjon tovább támadni, míg katonai felhasználás esetén a másik fél erőforrásainak lekötése, amit egy sérült ápolása jelent(het). Nem hiszen a 6.35-ös önvédelemre alkalmas voltában, bár, az biztos nem jut ki a testből (téli ruházat, vastag bőrkabát esetén esetleg be sem...);

- IMHO, arra gondolhatott a hozzászóló, milyen lövedéktípust kellene használni. Teljes köpenyest v. valamilyen jól gombásodót (nem, a genfi egyezmények itt nem érvek, nem hadi felhasználás történik! Az emberbarátiakat akceptálom, ha a támadó meg a magántulajdonomat, az én és családom testi épségét). Az, hogy mit használ a haderő, nem feltétlenül függ a lőszer teljesítményével;

- IMHO, majdhogynem megoldhatatlan annak engedélyeztetése és ellenőrzése, hogy otthonvédelmi célra ne tarthassak teljes köpenyes lövedékkel szerelt lőszert;

- rövid lőfegyver otthonvédelmi célra praktikusabb (család biztonsága miatt), mint a hosszú lőfegyveré. Ilyen célra tartott fegyvert nem hiszem, hogy lőszertől elkülőnítve kellene elzártan tárolni. A rövid lőfegyver könnyebben tárolható biztonsággal (pl. betöltött revolver ágy melletti széfben), mint egy shotgun. Ez magánvélemény, biztos másként is látható a kérdés. Igen, tudom, mi van a gyerekkel. Azért írtam széfet. A fegyver nem játék, csakúgy, mint a konyhakés

Előzmény: sornyito (11954)