Zsaminó Creative Commons License 2011.04.03 0 0 15396

Oké, csak hogy tudjátok, miféle elkötelezettségben volt részem és mennyire belemerültem a játékba:-)

A Nintendogs kutyás játék valós időben játszódik, azaz ami nekünk 24 óra, az a játékban is 24 óra. Ezért tényleg hasonló körülmények közt kell nevelni a kutyát, akárcsak a valóságban. Ha nem foglalkozol vele eleget, nem engedelmeskedik neked és elidegenül tőled. Minimum háromszor kell naponta etetni és itatni, hogy ne éhezzen, szomjazzon. Fürdetni és fésülni kell, sétálni vinni (eközben pisil, kakil - fel kell szedni, más kutyákkal találkozik, ajándékokra lel, de szemetet is találhat - rosszul lesz). Sétálni bármennyit viheti az ember, de minimum fél óra különbséggel, eleinte csak rövid távokra, majd hosszabbakra is. Simogathatod, játszhatsz vele, trükkökre taníthatod (szóra, hangsúlyra reagál, a nevét is így tanulja meg), agility, frizbi és obedience edzésre, illetve versenyre viheted.

A verseny nyereményekből és a séta közben talált tárgyak beváltásából lesz pénze az embernek, amit kajára, egyéb felszerelésre, másik kutyára, új házra fordíthat. A játék során pontokat gyűjtesz szinte minden tevékenységgel, ez lehet plusz és mínusz is, ezek alapján emelkedhetsz magasabbra a "kutyatréner ranglistán". Bizonyos szinteken új kutyafajta jelenik meg a tenyésztőnél (kezdetben csak pár fajta közül választhatsz) vagy új háztípus. A kutyák örökké kölykök maradnak, sosem nőnek fel. Ha nincsenek gondozva hosszú ideig, akkor sem halnak meg, nem kóborolnak el, de ki vannak éhezve, szomjazva, koszosak, bolhásak és vissza kell őket szeretgetni.

Szerintem elég jó a grafikája (persze pixeles), egészen élethű viselkedésminták, mozgások és hangok jellemzik a kutyákat. Egyik baja, hogy nagyon pici ablakban játszódik, legyen az az eredeti kézi nintendo vagy a számítógépes verzió. Mióta itt vagyok a családnál, két kamasz fiúval körülvéve, sokat tanultam ezekről a modern ketyerékről. Ki is próbáltam némelyiket, ennek és az egyik húgomnak köszönhetően fedeztem fel a nintendogs virtuális kutyákat is. Uszkárból sajnos csak toy méretű létezik, de nagyon cuki, színben van fekete, fehér és vörös. Választani lehet lányt és fiút is, jellemleírás jár hozzájuk, mert élénkek és nyugodtak is vannak.

Szóval, ennyi magyarázás után elhihetitek, mennyire belebolondultam a játékba. Kicsit kattant vagyok, tudom. (Ha netán bárkit érdekelne jobban, szívesen segítek, számítógépes verziót tudok ajánlani.)