gerybacsi Creative Commons License 2011.04.03 0 0 147

A topik alaptémáját azért ketté kéne választani, (vagy többfelé) mert szerintem a téma nem fekete - fehér, többen próbálkoztak a különbségtétellel:

 

 

1.  Nem a szegénységben élő etnikumra jellemző, hogy a saját portát tisztán tartom, a szomszédos erdőbe, út mellé kihordott szemetem engem már nem zavar. Osztrák határ közeli példák: sitt, valaha drága műszaki cikkek romjai, autógumik, drága kutya- és macskatápos dobozok ( gyakran német címkével) tömkelege az utak mentén és az erdőkben. Megoldásra javasolnám a közterület felügyelők és más hatósági személyek kötelező átcsoportosítását a folyamatos, akár esti, vagy éjszakai ellenőrzésre, és drasztikus büntetések kiszabását.

 

 2. A saját telküket, utcáikat, környezetüket mocsokban tartók, semmiféle hasznos-, vagy dísznövényt nem termelők-nevelők döntő többsége viszont etnikailag sajnos eléggé behatárolható, rövid távon semmi elképzelésem nincs a megoldásra. Hosszú távon az önkormányzati és állami segítség: gyermekeknek és felnőtteknek folyamatos oktatás, gazdálkodás elkezdéséhez anyagi és tanácsadói segítségnyújtás, az életvitel folyamatos, szigorú ellenőrzése.   

 

Előzmény: devereaux (133)