fklari Creative Commons License 2011.04.03 0 0 3191

Nem hangzik rosszul! Nálunk ma hortobágyi húsos palacsinta lesz. Eddig még nem nagyon vágták a fejemhez...

 

Szóval, Sappho(alias Ribi, Ribizli, Ribanc, Rihe, Rüfke, Cafka, Cafat, stb) olyan 4 hónapos lehetett, mikor hozzám került, tündéri kölyökkutyaként. Akkor teljesen borderes külsejű volt, bár látszott, hogy kicsit kisebb és hosszabb lesz. Elég rossz körülmények közül került ki, volt pár dolog amivel meg kellett küzdeni, úgymint szobatisztaság, néhány fura félelem. Pl  a mai napig fél a nagydarab férfiaktól, bár azért szelektál, kutyásoktól nem :o))

Iszonyatosan rafinált a hölgy, milliméter pontosan tudja mit szabad, mit nem, és mikor van esély szemétkedésre alacsony lebukási rátával. Oltári szinésznő, ha elkapom, és egyetlen pofont adok neki, úgy csinál, mintha nyúznám. Volt is nagy "állatvédőkkel" pár konfliktus e miatt, na ilyenkor Ribanc a neve. Alapvetően szófogadó, megcsinálja amit kérek, de folyamatosan próbálkozik, ha nem látom, vagy azt hiszi, nem látom. A párom még nincs egy éve, hogy velünk lakik, de egy pillanat alatt ő lett a kutya Atyaistene. Eddig is szeretett volna férfigazdát, de az előző párom nem volt alkalmas a feladatra, nem volt kutyás lélek. Kedvelte a lányzót, de nem foglalkozott vele különösebben. A mostani kedvesem ellenben kutyás lélek, bár kicsit zavarja, hogy lakásban van kutya, de sajna a lakótelepen nincs kert. Annyira azonban mégsem zavarja, hisz neki is kell ide még egy kutya :o))

Na jó hosszan vezettem be, amit el akartam mesélni, de most jön a lényeg ebem rafináltságáról. Ez pedig a "feküdj" vezényszó. Nos, én tanítgattam neki ezt még ifjú korában, mindenféle módszerrel, több százszor lenyomtam, de a maximum amit elértem az volt, hogy ha a marjára tettem a kezem, lefeküdt, csak parancsra sosem. Ebbe bele is törődtem már, hiszen ülni gond nélkül hajlandó, ülve helyben is marad, ha a helyére küldöm, ott lefekszik, tehát annyira nem hiányzott. Most már több éve nem próbálkoztam a feküdj-el, de a párom úgy fél éve ezt találta mondani az ebnek, és kiderült hogy a mocsok tudja! Neki simán megcsinálta! És ami még érdekes, hogy azóta nekem is minden probléma nélkül megteszi. Szóval igen rafinált ribi! Most már 8 éves, de teljesen mozgékony, játékos, remélem, ifjú tacsival jóban lesznek majd.

Előzmény: osztin (3190)