osztin Creative Commons License 2011.04.03 0 0 3190

na mesélj, kiváncsian várom közben fözök de be-be lessek ,hogy irtál-é? 

 

ma ezt csinálok ebédre remélem nem vágják a fejemhez de már kifogytam az ötletekből

 

Tarhonyás sertéshús

Hozzávalók: 
60 dkg sertéshús, 
25 dkg tarhonya, 
2 nagy fej vöröshagyma, 
2 evőkanál olaj vagy zsír,
1 evőkanál lecsó, só, pirospaprika. 
Elkészítése:
A húst alaposan megmossuk, és apró darabokra vágjuk. A felaprított 
hagymát a forró zsiradékon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, 
és kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a húst. Ha elfő a leve, mindig 
meleg vízzel pótoljuk. Megsózzuk és hozzáadjuk a lecsót. 
Amikor a hús már félig megpuhult, felengedjük kétszer annyi vízzel, 
mint a tarhonya mennyisége. Ha felforrt, beletesszük a tarhonyát, 
amelyet előzőleg a sütőben aranysárgára pirítottunk. 
Gyenge tűzön tovább pároljuk, amíg megfelelően meg nem puhul.
Forrón tálaljuk.

Előzmény: fklari (3189)