osztin
2011.04.03
|
|
0 0
3190
|
na mesélj, kiváncsian várom közben fözök de be-be lessek ,hogy irtál-é?
ma ezt csinálok ebédre remélem nem vágják a fejemhez de már kifogytam az ötletekből
Tarhonyás sertéshús
Hozzávalók: 60 dkg sertéshús, 25 dkg tarhonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj vagy zsír, 1 evőkanál lecsó, só, pirospaprika. Elkészítése: A húst alaposan megmossuk, és apró darabokra vágjuk. A felaprított hagymát a forró zsiradékon megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, és kevés vízzel felengedjük. Beletesszük a húst. Ha elfő a leve, mindig meleg vízzel pótoljuk. Megsózzuk és hozzáadjuk a lecsót. Amikor a hús már félig megpuhult, felengedjük kétszer annyi vízzel, mint a tarhonya mennyisége. Ha felforrt, beletesszük a tarhonyát, amelyet előzőleg a sütőben aranysárgára pirítottunk. Gyenge tűzön tovább pároljuk, amíg megfelelően meg nem puhul. Forrón tálaljuk.![](https://img.index.hu/imgfrm/2/6/7/5/THM_0008822675.jpg)
|
Előzmény: fklari (3189)
|
|