gazso59 Creative Commons License 2011.03.24 0 0 25601

Nem is értem ezt a "Világot"! Itt egy rentabilis akkumulátor-technikai újdonság és nincs akki pénzt fektessen bele? Valamint dr.Mészáros Ágoston találmányával vajon mi a helyzet? Egy kis ollózás Tőle: -  "Amit a mechanika és a termodinamika megenged, azt már sokezer amatőr és mérnök is százszor oda-vissza minden irányból átgondolta száz éve + levezette matematikával". Hát itt bizony nagyot tévedsz! Azt elhiszem, hogy el vagy telve azzal kevés ismerettel, ami mechanika és termodinamika cím alatt hozzáférhető az amatőr és a mérnök számára. Csakhogy sem a mechanika sem a termodinamika nem statikus tudomány, gyorssan fejlődnek. Aki nem olvas az lemarad, aki nem tud hozzáférni katonai technológiákhoz az is szükségszerűen évekkel le van maradva. Kérdésedre, hogy "A hőt télen felszabadító vegyi kazán miért télen"..kell, hogy működjön? Hát azért, mert olyan olcsó, hogy minden ember fűthetné vele házát! Ha autót akar hajtani vele, akkor vagy Stirling motort kellene beletennie, vagy valami ennél is jobbat. Valld be Te, hogy még a leglelkesebb amatőr sem tudná ez utóbbit fizetni. Ilyen egyszerű! Abban igazad van, hogy nem csak fűtésre kellene használni, de ki ruház be millió Eurókat egy ilyen erőműbe? Ha tudsz valakit, kapsz százalékot a haszonból.
Igen, a nyár melegét akarom eltárolni télre! Neked a kémiai energiatárolás vagy akkut, vagy elégethető üzemanyagot jelent? Mindkettő benne van a pakliban de nem el"éget"jük, hanem elreagáltatjuk, mivel az energiafelszabadításnak az égéshez semmi köze, sőt még csak nem is oxidáció, mivel nem elektronleadás a lényege. Itt valami harmadikról van szó, ahogyan írtad. Valóban, a Nap a melegével bontok el egy anyagot, ami nek komponenseit a vegyi kazánban újra lehet egyesíteni és a reakcióhőt minden okos dologra felhasználni.
Fején találtad azöget: Az OLCSÓ napenergia-felhasználást találtam ki ÉS egy olyan MOTORT, ami nagy fajlagos energiasűrűséggel rendelkező, de nullemissziós üzemanyaggal jár, zárt rendszerben.
"Ha tudták volna, hogy egy kis vákumszivattyú és egy közepes naptükör csodát képesek művelni" - Igaz, már a görögök is ismerték, csakhogy a tükröt (a görögök is meg mások is) gyújtogatásra és a katonák elvakítására használták.
De igen, meg tudom csinálni otthon is kicsiben, de sajnos még hiányzik egy-két alkatrész és a pénz (1-2 Euró). Azt sem szeretném, ha lába kelne.
"nem hiszik el hogy lehetséges a szükséges teljesítményt egy 3-szor kisebb fajlagos tömegű erőgéppel biztosítani" Sajnos, muszáj nekik megmondani, mert ha maguk jönnek rá, akkor vagy hülyének néznek, saját ötletüknek tekintik, arról nem is beszélve, hogy hazudni nem illik. "Mondd a potenciális befektetőnek azt, hogy csak 15%-kal kisebb a fajlagos tömeg." Erre rá sem mozdulna, csak olyan érdekli ami kis beruházással gyors pénzt hoz. A vegyi hőtároló ilyen. A stacionér berendezésnél nem a tömeg a lényeg, ahogyan írtad.
"A feltalálók azt hiszik,...hogy ha elárulják a találmány lényegét, akkor azonnal ellopják tőlük." Nem azonnal, de idővel biztosan. Tévedsz, hogy senkit nem érdekel ez, de szó szerint véve mégis igazat adok Neked: "a kutyát nem". Az is egy kicsit másképp van, hogy ha elkészült, akkor már túl késő a konkurrenciának! Több lehetőség is van, szabotázs, felvásárlás és elsülyesztés, felvásárlás és kiaknázás éppen a konkurrencia által. Amit írsz az a legkevésbé valószínű forgatókönyv. Az elsőbbség pedig egy jogi procedúra, rengeteg pénzbe és időbe kerül, hogy több országban is jogvédelmet kapj. "Nem sokkal utána viszont így is, úgy is ellopják, és nincs az a szabadalom, ami visszatartja pl. a kínaiakat, de mást sem." Hát én örülnék, ha itt Európában gyártanák először és nem rajtam múlik, hogy a kínaiak lesznek-e az elsők. Éppen a befektetők kivárási taktikája, rejtőzködő és vonakodó hozzáállása miatt áll fenn a veszély, hogy kinai üzletemberek lesznek az elsők. Akkor Kínában már nem sokáig lesz gond, hogy alig vannak nők, hiszen egy ilyen hatalmas nemzet, mint Kína néhány év alatt legyárthat pár ezer hadihajót, amit a vegyi hőszivattyú hajt, pár tízezer tengeralattjárót és olyan tankok százezreit, amiket a vegyi hőforrás hajt és alig igényel logisztikát. Az új technika még a robbanóanyagok terén is forradalmi újításokat jelent, de inkább nem adok ötleteket erre. De nem baj, hogy megkérdezted, hadd tudják meg zöld barátaim, hogy "van új is Nap alatt".