erdeiboroka Creative Commons License 2011.03.23 0 0 18530

Házi ribizliszörp lusta módon:

Egy bögre megmosott leszemezett ribizli. (Ezt nem lehet megúszni) Szín mindegy.

+ egy bögre cukor + egy bögre víz. Botturmix. Szűrő. Kicsit paszírozod kanállal. Úgy használható, mint a normál ribizliszörp. Nincs benne tartósítószer. Egy hétig eláll a hűtőben. Ha sok lenne, lefagyasztható.

Én kétdecis poharakban fagyasztottam, és fagyottan a kétliteres kancsóba tettem, felöntöttem vízzel. Automata. Be is hűti magát :-)

 

Ribizliszörp még lustább módon:

Miután a paradicsompaszírozó tönkrement, a gyömölcscentrifugával daráltam le a NEM leszemezett ribizlit.

Az volt a tapasztalat, hogy kétszer kellett volna átnyomni rajta, mert túl lédús volt a hulladék.

Ez jelentős időspórolásnak bizonyult :-)

Előzmény: gergerg (18523)