Házi ribizliszörp lusta módon:
Egy bögre megmosott leszemezett ribizli. (Ezt nem lehet megúszni) Szín mindegy.
+ egy bögre cukor + egy bögre víz. Botturmix. Szűrő. Kicsit paszírozod kanállal. Úgy használható, mint a normál ribizliszörp. Nincs benne tartósítószer. Egy hétig eláll a hűtőben. Ha sok lenne, lefagyasztható.
Én kétdecis poharakban fagyasztottam, és fagyottan a kétliteres kancsóba tettem, felöntöttem vízzel. Automata. Be is hűti magát :-)
Ribizliszörp még lustább módon:
Miután a paradicsompaszírozó tönkrement, a gyömölcscentrifugával daráltam le a NEM leszemezett ribizlit.
Az volt a tapasztalat, hogy kétszer kellett volna átnyomni rajta, mert túl lédús volt a hulladék.
Ez jelentős időspórolásnak bizonyult :-)