Dió4 Creative Commons License 2011.03.22 0 0 48438

Az 50 cm hogy lehet veszélyes egy felnőttre, ha az ember magánál van? Mert persze beütheti a fejét vagy lehet tökrészeg, de akkor semmilyen tavat nem szabadna csinálni.

De ha beleesek egy 50 cm-es vízbe egyszerűen csak felemelem a fejem, nem? Még csak fel se kell állni hozzá, ha csúszós, térdelve is jóval magasabb egy normál ember. Nem értem mindenesetre.

 

Azt hiszem a gyerekre se veszélyes iskolás korban már egy 50 cm-es mélység. Nálunk sokan járnak el horgászni kisiskolások, a parti párszor tíz cm-es vízben még senki nem fulladt meg, pedig van vagy 15 cm-es iszap is. 2-3 éves gyerek más tészta, de ezen már túl vagyok. Az iskolás gyerekemet azonban nagyon nem szeretném még a saját kertünkben is felügyelni, akkor inkább ne legyen tó.

De én biztos vagyok benne, hogy ha az 50 cm-nél baja lenne, akkor az útszéli pocsolyánál vagy a fürdőkádnál is lehetne. Hetente jár úszásra, jóval mélyebb vízbe, van felügyelet, persze, de nem volt rá szükség még sose.

 

Arra is gondoltam, hogy akkor vagy nem volna nagy lejtésű a tó, s inkább lenne benne néhány gödör a közepén, ami menedékül szolgálhatna, ha nagy a meleg nyáron vagy télen a fagyok idején, vagy úgy lenne lejtős, ahogyan azt írják is, hogy egyik oldala mély, a másik nem, s a mély oldalánál lenne jó sok nád, s arról nem lenne megközelíthető alapjában véve. S így egy 50 és 120 cm közötti mélység volna benne.

Előzmény: ivaan (48436)