SmallG Creative Commons License 2011.03.20 0 0 981

"Érdekes ilyeneket hallani diáktól."

 

Csak az bosszant hogy mi képviseljük a jövő generációját, és az osztály fele agyilag nulla. Ugyanez van majdnem minden középiskolában Tatabányán, kivéve Árpád, Bárdos(?). Bárdosból nincs sok infóm, de nem hiszem hogy ott alacsony lenne a színvonal.

 

Ma azért nincs rend mert minden hatalmat kivettek a tanár kezéből. Nem egyszer volt már hogy a tanárt elküldte a gyerek* melegebb éghajlatra az egész osztály elött, és akkor a tanár nem szólhat vissza neki, nem ütheti meg, annyit tehet hogy beír neki. Vissza kéne adni a tanárok kezébe a jogot hogy fegyelmezhessenek. Lehet hogy beléptünk az Európai Unióba, de azt a kultúrát, felfogást még nem vettük át. Lásd az utcák tele vannak graffitivel, szotyihéjjal, szeméttel, a diákok csesznek a tanulásra, a cigi lassan alap dolog lesz, menő ha valaki minden nap füvezik akár a suli területén is egy 15 perces szünetben.

 

És akkor hogy is építsünk jövőt? Hogy lesznek mérnökeink akik házakat terveznek? Utakat jelölnek ki? Hidakat terveznek? Hogy lesznek tanult politikusaink? Hogy lesznek tanáraink? Az nem lehet hogy mindenki csak betanított munkásként fog dolgozni, mert többre nem képes, mert a tanórákon inkább megbeszélte a tegnap esti bulit, meg hogy hogy verték szét az X utcai buszmegállót.

 

*: Ezektől kell megszabadulni, megtisztítani a sulit, és akkor oké is lenne a magyar oktatási rendszer.

Előzmény: ratio (977)