renegade Creative Commons License 2011.03.20 0 0 2528

Azért ezt a jegyzőkönyvet elolvasva szeritem kissé más a "gyerek fekvése"!

Csak a hülyék nyomhatják ezek után az elitélő szöveget erről a dologról!!!

Kicsit más a gyerek fekvése, de még mindig nem elég jó. Lázár valószínűleg nem tudja, mennyit keres egy átlag magyar munkás. Sokan tényleg nem tudnak félretenni, egyszerűen mindenüket elviszi a rezsi. Nem azért, mert lusták, nem azért, mert nem dolgoznak, és még csak nem is azért, mert nem akarnak kockáról kockára építkezni, hanem azért, mert ma Magyarországon 78.000 Ft a minimálbér, és 94.000 Ft a garantált bérminimum ("szakmunkás minimálbér"). Ennyiből tegyél félre, ha például van két gyereked. Már így is nehéz, de még cizellálhatjuk: hagyjon el a férjed, és ne fizesse a gyerektartást. Vagy betegedj le hosszabb időre, próbáld meg a táppénzből fenntartani magad és a családodat. Szóval nem elég jó ez a szöveg: nem annyira cinikus, mint első hallásra, de azt világosan mutatja, hogy a képviselő uraknak mennyire nincs fogalmuk se a való életről.

És volna itt még valami: "Nagy baj lenne, ha olyan képviselők ülnének, akiknek semmijük nincsen, ezt kell mondjam." Csak úgy tényszerűen megjegyezném, hogy a magyar választási rendszerben -- egyelőre -- nincs vagyoni cenzus. Nemcsak választó, hanem választható is vagy, vagyoni helyzetedtől függetlenül. Talán azért, hogy senki ne érezze úgy, hogy az őt érintő döntéseket úgy hozzák meg, hogy még elméletben sem kap lehetőséget a beleszólásra. Hát ja, Churchill megmondta már, hogy szörnyű dolog a demokrácia -- de még nem találtak ki jobbat.

Na majd Lázár...

Ja, míg el nem felejtem. Az tegnap is világos volt, hogy a nemlabanc felvételét vagy hat helyen megvágták. Jelezném, hogy újabb felvétel se folytonos szerintem, abban is vannak vágások, ha kevesebb is. Vajon miért?

Előzmény: sephyra2 (2478)