moziga2 Creative Commons License 2011.03.19 0 0 112

OFF

Azt a gumianyagot még nem tanálták fel. Szakmabeliként figyelmeztetlek az ún kúszás jelenségére, ami nem más, mint hogy terhelés és nyomás alatt az ilyen anyagok lassan alakváltoznak és szétfolynak. (nem is kell földrengés, összedől az épület magától) Továbbá a gumiszál ha megpengetik berezonálhat. Ha eltálálja 3-4-5 ciklusban jó frekvenciával a kissebb amplitudójú, erősségű földrengés ezt, akkor ott esetleg kő kövön nem marad. A beton meg nagyon nem bírja a húzó feszültségeket, ami ilyen hajladozásnál (kilengés) igen intenzíven lép fel. Ezenkívül szar dolog, ha az éghető gumi alapként égni kezd egy épület alatt. De ugye ötletek vannak.

Na szóval a lényeg az egy atomerőműnél, hogy az alap legyen minnél stabilabb és a technilógiai berendezéseket kell rugalmasra tervezni. Ez Paksnál állítólag megtörtént. 6.1 (Richter skála szerint) -es földrengést kibír az épület, a csövek mégtöbbet. Nálunk ilyen még nem volt.

ON

 

Az alternatív energiák fontosak lesznek. Van már ún. passzív ház, ami energetikailag kicsit olyan, mint egy földi űrhajó.

 

 

Előzmény: i - gazságosztó (109)