Ozirisz1 Creative Commons License 2011.03.17 0 0 3899

A Vágtázó Halottkémek életereje - KÖNYVBEMUTATÓ

 

2011. március 21. · 17:00 - 19:00

Helyszín

Merlin Színház

Gerlóczy u. 4.

Budapest, Hungary

Készítette

Ákos Dudich

További információ

A Silenos Könyvkiadó szervezésében a könyvet bemutatja, illetve felolvas belőle: Grandpierre Károly (festőművész, költő) és Réz György (ex-Wanted újságíró, ex-Sziget.hu szerkesztő-újságíró, majd a Flyerz szerkesztője később főszerkesztője, a Majdnem Híres Rocksuli popmenedzserképző egyik alapítója, jelenleg a Neon.hu szerkesztője).
A könyv bemutatása után Grandpierre Atilla jelentkezik be skype-on Kaliforniából, illetve megnézzük Boli videóüzenetét Ausztráliából.
Ezután a zenekar jelenlévő tagjaival betekintést engedünk a könyv elkészültének folyamatába.
Végül levetítjük a készülő VHK-dokumentumfilm negyedórás trailerét, utána dedikálás. (A könyv a helyszínen megvásárolható 25% kedvezménnyel, 2400 ft-ért.)

 

 

http://vhk.saman.org.hu/

 

„Hajdan a Vágtázó Halottkémek extatikus élő fellépéseinek energiáját lemezre rögzíteni kivitelezhetetlen feladatnak tűnt – mégis sikerült. A VHK és utódzenekarainak esszenciáját írott formában megörökíteni épp ennyire lehetetlennek tűnt – mégis belevágtunk. A hőskorszakról, a szétválásról és az utódzenekarokról a tagok segítségével emlékezünk meg, egészen a Vágtázó Életerőig, vagyis a jelenig jutva, mindig egy-egy lépéssel közelebb kerülve a Titok megfejtéséhez.

A Vágtázó Halottkémek több évtizedes története megismételhetetlen, zenéjük egyedi, üzenetük agynyitogató.

A Vágtázó Halottkémek zenekar generációk számára jelentett mérföldkövet. Aki egyszer járt VHK-koncerten, többé már nem volt ugyanaz az ember. Nem is lehetett. A titkukat megfejteni a lehető legnagyobb kihívást jelentette egy zenei újságíró számára.A VHK tagjainak személyes nyilatkozatai mintegy 100 fotóval.Többek között megszólal még: Henry Rollins, Jello Biafra, Barcsik Géza (a VHK grafikusa) és a Rituális Színházból Jankai Ági."