GPS
2011.03.16
|
|
0 0
3099
|
Amikor a kutyuét főzöd - ott az a cél, hogy a rizs bizony szívja fel teljesen a főzővizet, mert az valójában az a kocsonyalé, ami a fej főzéséből maradt. Az neki finom is, hasznos is.
Sajnos, pontos litert nem tudok mondani, de 1 kiló rizshez én cirka 2,5...3 liter főzővizet saccolok (amibe a fej-főzőlé is benne van).
Ha magatoknak főzitek a "20 perces recepttel" - akkor nektek azt ajánlom, hogy sokkal több vízbe főzzed.
Egy csupor rizset 2-3 liter enyhén sós vízben - minél több - annál jobb. Ismétlem: magatoknak.
De mindig forrásban lévő vízbe kel beleszórni a rizset - ezt ne feledjük- És onnantól fix 20 perc.
. |
Előzmény: osztin (3097)
|
|