GPS Creative Commons License 2011.03.16 0 0 3099

 

Amikor a kutyuét főzöd - ott az a cél, hogy a rizs bizony szívja fel teljesen a főzővizet, mert az valójában az a kocsonyalé, ami a fej főzéséből maradt. Az neki finom is, hasznos is.

 

Sajnos, pontos litert nem tudok mondani, de 1 kiló rizshez én cirka 2,5...3 liter főzővizet saccolok (amibe a fej-főzőlé is benne van). 

 

Ha magatoknak főzitek a "20 perces recepttel" - akkor nektek azt ajánlom, hogy sokkal több vízbe főzzed.

Egy csupor rizset 2-3 liter enyhén sós vízben - minél több - annál jobb. Ismétlem: magatoknak.

 

De mindig forrásban lévő vízbe kel beleszórni a rizset - ezt ne feledjük- És onnantól fix 20 perc.

.

Előzmény: osztin (3097)