kianika Creative Commons License 2011.03.16 0 0 207

Üdv Mindenkinek!

 

Most 4 éves a kislányom, aki oxigénhiánnyal született. Most derült ki, hogy a jobb fülére teljesen süket, csináltak neki BERA és ASSR vizsgálatot, ami a jobb fül esetében 80 dB-nél még nem mutatatott eredményt.  A bal fülénél pedig átlagban 30 dB a hallásküszöb, van olyan frekvencia, ahol 40 dB kürüli és van, ahol 20 dB. De átlagban a 30 DB értéket adta a gép ereményül.

 

A mindennapokban semmit nem veszek észre kislányomon, beszéde korának megfelelő. Telefonálás alkalmával mondta el, hogy ő a jobb fülére nem hall. Ezek ellenére nagyon kétségbe vagyok esve. Az orvos azt mondta, hogy a jobb fülén már semmi sem javít, a bal fülére pedig még nem kell hallókészülék. Egyenlőre annnyi a teendő, hogy hordjam szurdopedagógushoz, fél év múlva, pedig vigyem vissza hozzá. S nagyon figyeljem, hogy történik-e változás, romlás?

 

Szeretném megkérdezni, hogy van-e valakinek tapasztalata ilyen esetben? Mire számíthatok? Az orvosunk azt mondta rendes esetben nem romlik a hallás tovább gyermekkorban. A későbbiekben kell majd nagyon figyelni, hogy pl. ne válasszon zajos munkahelyet stb. Kérem, akinek van tapasztalta ilyen esetben írjon nekem, mert nagyon kétségbe vagyok esve, hogy tud-e teljes értékű életet élni? Tényleg nem kell még hallókészülék ilyen enyhe fokú nagyothallás esetén?  Milyen fejlesztésre van szüksége? Megbízhatom e orvosunkban, vagy érdemes más orvost felkeresni. Gondolom más helyen ismét elvégeznék az altatásos hallásvizsgálatot, amit, ha nem muszáj, inkább kihagynék.

 

Bármilyen infot, tapasztaltot  várok, hisz szeretném a legjobbat adni gyermekemnek!!!!

 

Előre is nagyon-nagyon köszönöm: Anita