Exxon73 Creative Commons License 2011.03.15 0 0 127

Jewel ok,aláirom sikeres a lengyelek,törökök,marokkánok.

 

de,néhány kérdés:

 

-miért van az hogy a lengyelek már a 70-es évek óta szerteszét "kujtorogtak" a keleti-blokkban? lásd a városomban a 70-80-as években a lengyel bányászok,a 80-as évektől elterjedt "lengyelpiacok" és ha csak azt nézem az első 4gombos 7zenés kvarcórám is a paksi atomerőmű épitésén dolgozó lengyeltől származott.

 

-miért van az,hogy a magyarok már a 70-es évek végétől mehettek az NSZK-ba dolgozni,ennek ellenére sose töltöttük ki a kontingens egyezményben biztositott kvótát?

 

-miért van az,hogy(és ezért a lengyelek irigyelnek minket) hogy a nyugati határszélről 50km-es övezetből már jó 10-12éve szabadon lehet menni Ausztriába dolgozni az ingázó egyezmény alapján,és mégsem ürült ki se Zala,se Vas se Győr-Sopron megye?

 

Marokkánok

 

ugye tudod,hogy a zömük a 60-70-es években keveredett ide,amikor a holland állam "szervezetten importálta" őket.aztán utána családegyesités cimszóval jött a család,a maiak meg már 2.generációs nemzedék.a törököknél szintúgy.

 

tehát nekik emiatt mivel nagytömegben vannak jelen persze hogy kialakult infrastruktúrájuk van itt.

 

de lengyekre visszatérve:

 

melyik magyar újság zeng ódákat a közelgő német nyitás alkalmából a német "csodáról" hogy ott szinte ingyen osztják az eurot? mert Lengyelországban ez megy! szinte tudatos "kábitása" folyik az embereknek hogy ott milyen jó!

 

aztán csodálkozni lehet rajta hogy az egyszeri lengyel a fehérorosz határról aki annyit tud hogy "nyevem" nekivág a "kánaánnak"?

Előzmény: jewel1979 (126)