Miért szervezzünk szülinapi bulit a gyermekünknek?
Ha visszagondolok a saját gyerekkoromra, illetve a gyerekzsúrokra: elég tartalmas és színes volt a mai szokásos szülinapi bulik nélkül is, szívesen emlékszem vissza szüleimmel, családommal töltött szülinapi ünnepségeimre.
Ha meg is hívtam egy-két barátomat, jól elszórakoztunk szűk keretek között is (elég szegényes volt a szüleim pénztárcája), de édesanyám nagyon kreatív volt, tudta hogyan lehet szórakoztatni a gyerekeket(nemhiába óvónő):)
Ha meghívtam volna az egész osztályt, (hely hiányában nem volt lehetőség) azt hiszem, nem okozott volna Neki problémát lebonyolítani a játékokat, és össze is tartotta volna a csapatot rendesen.
Szóval a lényeg az, hogy vágytam rá, imádtam az osztályomat, mindig is álmodoztam egy jó kis bulira velük együtt, közösen...
Azt hiszem ebben az elgépiesedett facebook-os világban egyre kevesebben vágynak a társaságra (az igazi hús-vér társaságra gondolok), akikkel lehet egy jót nevetni, játszani, tartalmasan szórakozni, hiszen a gyerekek nagy része a számítógépek világában nő fel, és nem is tudja, mit szalaszt el, mit hagy ki az életéből.
Az animáció lényege, hogy erősíti a gyerekekben a küzdő szellemet (egy-egy csapatjáték közben), az összetartást, növeli bennük a játékkedvet, feloldja a gátlásokat, bátorít és lelkesít.
Hosszútávon leköti a figyelmüket, színvonalas, tartalmas, összetett programokat nyújt minden korosztály számára.
Érdemes kipróbálni:)
www.emi-gyerekprogramok.hu