ghepard Creative Commons License 2011.03.14 0 0 56

Először is gratula az első naphoz, amit szemcsi nélkül végigküzdöttél. Bizony hogy nehéz szemcsi nélkül. Akkor mit mondjon az, aki 9 év után tette le és a 2.5D már kevés volt. Vagy ChrisZs, aki 13 év után tette le. Már írtam többször, én az első napokban azt hittem, hogy kihúzzák az agyamat, de fokozatosan enyhült a nyomás, szúrás meg ilyenek. Szóval nincs szemcsi, úgy kell élnem és megoldani a helyzeteket.

 

Nekem is az egyik szemem rosszabbul bírja a nempislogást. Az amelyik kevesebb könnyet termel. Neked is az egyik szemed rosszabb, ChrisZS-nek is, nekem is és általában azt vettem észre a fórumokon, hogy majd mindenkinek az egyik szeme rosszabb értéket mutat. Logikusan hangzik, hogy az amelyik kevesebb könnyet termel (valamilyen oknál fogva), nem bírja olyan jól a nempislogást. Nekem az a szemem a rosszabbik. Ezen úgy próbálok segíteni, hogy azt csukom be többször. Tehát mondjuk kétszer csak a rosszabikat csukom be 2-5 mp-ig és mondjuk harmadszorra mindkettőt. Mikor be van csukva a szem akkor több könny kenődik szét és így jobban beolajosodhat és ezzel egyszer beérheti a másik szemet. Akkor talán egyformán fogják bírni a nempislogást és lehet egyenlőbben is fognak látni.

 

Én már lassan el is felejtettem, hogy milyen az szemcsiben nézegetni.  Abszolút nem hiányzik. Sok mindent tudok már, de lehet még több az, amit még nem. A látás sok apró részlettől függ, a puzzle csak akkor lesz tökéletes, ha minden darabja a helyén van. Ha csak egy is hiányzik - nem tökéletes. Lassan rakosgatom ezt a kirakósdit és élvezek minden napot, amit szemcsi nélkül élhetek meg. Mindig van hova fejlődni, mindig lehet valami újat megismerni. Ha megosztjuk tapasztalatainkat és magyarázatainkat - előbbre léphetünk.  Az orvosok is tanulnak az egyetemen, aztán praxolnak, majd végül próbálnak több kevesebb sikerrel segíteni. A látásnál többnyire csak a szemre korlátozódnak és azzal, hogy a látás az agyban dől el - azzal nem is foglalkoznak. Ha megtanulunk minél több részletet a látásról (tehát nem csak a szemről), elsajátítunk egypár mozdulatot, mozdulatsort, amit eddig figyelmen kívül hagytunk - akkor javulaht természetes úton is a látásunk. Ezt senki se teheti meg helyettünk, csak rajtunk múlik, hogy vállaljuk e a felelősséget magunkért. Ha ki más feleljen értem, ha nem én. Mindent amit elérek az én érdemem lesz - és a másik oldalon, minden kudarcért csakis én tehetek. Igyekezzek jobban, hogy jóvátegyem - senki se teheti meg helyettem......... Szurkolok Neked is és mindenkinek, aki ebbe bele mer vágni, hogy nap mint nap érezze, hogy bizony valami változás történt...........

Előzmény: Törölt nick (55)