lépcs Creative Commons License 2011.03.12 0 0 45

Csak mindenki gondoljon bele "józan-paraszt" ésszel. Ha nekem 1 méter széles a lépcsőm akkor miért járjak annak a külső oldalán???? Akkor miért nem készítek keskenyebb lépcsőt? minek a belső oldali egyharmad? Ott ki fog járni???????
Kószó József könyve egy gyűjtemény. Valóban nagy munka lehetett ennyi helyről összeollózni a könyvet. Le a kalappal, mert jórészt sikerült is. Magyar írótól nem olvastam jobbat. Tudom könnyű kritizálni, de ez azért nem szépirodalmi műfaj. Ez egy műszaki könyv. Tehát objektív tényeket kell közölnie, amikről kijelenthető, hogy a hatályos szabályok szerint megfelelő vagy nem.

Minden tisztelet mellett, a Kószó könyv fő hiányosságai:

1. A már említett DIN 18 065-ről sajnos nincs egy szó sem, pedig ez lesz az európai lépcső szabvány. Egy igazi szakembernek ezt nem csak, hogy ismernie kell, de kívülről fújnia is. Az összes többi képlet, szerkesztési módszer csak PLETYKA. Egy valódi lépcsős könyv ebben a témában MA nem jelenhet meg ezen szabvány logikus gondolatai nélkül. Arról már nem is beszélve, hogy ezzel a szabvánnyal semmiképp sem keveredhet konfliktusba.

2. Willibald Mannes könyvei tele vannak olyan lépcsőkkel amit ő tervezett, és a kivitelezésben is tevékenyen részt vett. A könyvei ezért hitelesek. Ez a hitelesség nekem nagyon hiányzik. Tudom, hogy csak az merülhet bele egy problémába aki ezzel él. Aki figyelmesen olvas róla, az bármilyen intelligens is a problémakörtől messze, kívülálló marad.

Előzmény: Lasermouse (43)