FvT Creative Commons License 2011.03.12 0 0 42

Én lezárnám . a te módszeredben elsődleges a territórium birtoklása és védése , gondolom ez akkor a legteljesebb ha csak kizárólag egy bzonyos hely van egy galambnak . Ezt " berepüli" . Ha nyitsz egy új fészket azt több hím is birtokolni szeretné majd , fölösleges csaták lehetnek. Egy hímnek erősíteni kell az egóját a vesztes csaták csak rombolják.

Lehet , hogy a rendes hamit is adhatnád a fészekbe , egy párnélkülis dúcban láttam már ilyet ( meg hát máshol is) .

Esetleg , hogy növeld a fészekszeretetet érdemes lenne egy ismerőstől beújítani két hímet amit berakhatsz egy nyúlketrecbe , persze külön -külön. Ezekkel fasza kis ketrecharcot lehet vívatni a fészek tulajdonosával . Persze vigyázni kell , hogy nehogy sérülés legyen , s gazdának rövid úton győzedelmeskedni kell . Ez elérhető ha a  "betolakodónak" raksz egy béklyót a lábára , így tuti a vereség.

Volt egy ismerős aki esküdött erre a módszerre . Először ő is tojóval próbálkozott , de volt amikor többet ártott vele mint használt , vagy csak közömbösek voltak rá.

Aztán jött ez a hímes motiváció , s eredményes lett .

De voltam olyan párnélkülisnél is aki leszarta a hímeket , közös etető , no motiváció , hétvégén összeszedte őket aztán go.

Így is 50 -60% -os helyezési arányt ér el ezekkel a hímekkel .

 

 

Előzmény: Neon Licht (41)