ghepard Creative Commons License 2011.03.11 0 0 54

Hát igen a félelem. Na az bénít. Ha az ember fél, akkor előbb utóbb szinte megbénul. Mondjuk mint egy fácán, melyet megilyeszt az ember hirtelen. Szegény állat annyira sztresszhelyzetbe kerül, hogy egy ideig szinte megbénul és az ember felveheti a földről. Persze 1 mp-n belül észhez tér és elrepül.

 

Egyszerűen mondva, ha leteszed a szemüveget, akkor nem kell mást csinálnod, mint hogy úgy létezned. Ha nekimész, akkor majd jönnek belülről a kérdések, hogy lófaszt látok, ha miért nem látok, pislogjak, csukjam be a szemimet meg ilyesmik. Neked távolba nem jó a látásod, tehát az igencsak ki fog fárasztani a kezdetekkor. De a test és így a szem is meg az agy is alkalmazkodni fog. Másnap már egy kicsit jobban fog menni, harmadnap megint. Ha fogod próbálgatni azt a nempislogást is, azzal eléred azt, hog a szemeid nem fognak olyan gyorsan kiszáradni, még akko rsem, mikor elfelejtesz pislogni, például TV nézés közben, vagy olvasás közben, vagy mondjuk a számgép monitorja mögött - és persze kint is, mikor az ember sokkal többet néz távolabbi tárgyakat.

 

Hát hogy mi hiányzik még, azokon kívül, amiket eddig leírtam? Hát lehet sok minden. Én se tudok még sok indent és sok indennel nincs tapasztalatom. Nem ártana Neked sem, ha sok mindent elolvasnál a szemről, hogy néz ki, hogyan működik, hogyan működik a látás, milyen bajok lehetnek ebből abból. Sok minden van az INTERNETen, de van egypár dolog, amit hiába keresek az orvosi oldalakon - mert magasról lenézik a szemtornát és a látástornát. Nulla tapasztalattal a hátuk mögött úgy elitélik, hogy csak úgy rettyen. Na ezt nevezem vaslogikának - elitélni olyant, amivel semmi tapasztalatom nincs.  Mégis akkor mi alapján itélik el, vagy aszongyák, hoyg teljesen felesleges azt csinálni, mert úgyszem javít semmit. Mi alapján mondják ezt - na ezt sehol se találtam eddig. Ezért is nyitottam ezt a topikot, hogy itt ezt megbeszéljük - a lézerműtétes topikban is megemlítettem ezt, hogy itt lehet ezt megvitatni, magyarázgatni - mert ott nem lehet, nem szabad arról dumcsizni, hogy megéri e a lézerműtét...... Tehát egy kis világosságot a látás útvesztőjébe, hisz nagyon sok próbálkozónak nem sikerül szép eredményeket elérni, mert gyakran az egyik dologgal agyonüti azt, amit a másik dologgal elért, mert nem tudja, hogy az meg pont nem jó neki - de csinálja.......

Előzmény: Törölt nick (53)