sur5al Creative Commons License 2011.03.09 0 0 4042

Gondolataim a "Ha a kazán vizét kapja, a felfűtés alatt nem kell külön szivattyú..", erről a követketzőket mondanám:" kapcs.:

 

1. Igazad van. Ezt semmiképpen nem akarnám, így nem csinálnám.

2. Igazad van, hiszen ti itt alapvetően olyan kazán-pufi csatlakozásokat építettetek ki, ami pl. egy 12-es réz csőspirálhoz képest többszörös keresztmetszet (1-2"). Ezt elfelejtettem.

3. Ez valójában a tervem, hiszen ahogy írtam is nincs pufi, valsz nem is lesz helyhiány miatt, de a kandallót melegvízkészítésre is szívesen befognám, mert a cirkó a melléképületben van, vízpazarló módon működik a HMV szolgáltatás. Azért gondoltam egyfajta hidrováltót betenni a rendszerbe, hogy ne legyen a kandallóban való tüzelés forrásveszélyes. Bár ha odáig eljutok, hogy legalább a kandalló mellől látom egy kijelzőn a primer és szekunder hőfokot, jobban tudom szabályozni az égést. Végül is nem kell kirohangálni a kazánházba, benn van a nappaliban. Csak nem szabad magára hagyni, egyelőre ez a bajom vele (a forrás miatt).

 

Azért forrásveszélyes, mert csak 25 l az űrtartalma a primer körnek. Ez persze nyitott és egy lemezes hőcserélőn megy át a meleg a cirkós radiátoros körbe, ami zárt. Mindkét körön külön szivattyú, visszacsapók stb. Úgy terveztem, a hőcserélővel párhuzamosan

beteszem a HMV spirált. Már a csonk is benn van, ld. a képen.

 

 

Most, hogy írtál az ellenállásokról, lehet nem lesz így jó, ha a bojlerban 12-es cső van, a hőcserélő pedig 22-essel megy. Lehet kevés víz fordul át a bojleren. Nem tudom. Valakinek van ilyen? Mik a tapasztalatok?

 

Bocs, lehet kicsit kesze-kusza, de talán átmegy a lényeg: Pufit szeretnék, de nem lesz (nem fér, kandalló kevés hozzá), HMV-t szeretnék, de egyszerűen.:)

 

Előzmény: spucc (4040)