i - gazságosztó Creative Commons License 2011.03.09 0 0 105

No én ezt nem így látom.

Minek halőr? Nem szaladnak el a halak(tudom, hogy az emberi gyarlóság miatt írtad) :) Épp fordítva, a halállomány felszaporodna. Ugyanis, én is horgász vagyok(igaz inkább folyami) és most természetesen elviszem az előírt halat, ha belegebedek, akkor is. Ha szabadon lehetne horgászni, akkor csak azt vinném el, amit egyszeri alkalomra elfogyasztunk, majd újra mennék friss halért. És nem eszünk minden nap halat, más sem eszik...sőt, sokan vannak, akik csak horgásznak és egyáltalán nem eszik a halat Ami a horgászengedélyt illeti(nem kellene), azon sem aggódnék, mert mindenkinek saját érdeke lenne, hogy elsajátítsa a legalapvetőbb ismereteket, egyébként csak a zsinórt áztatná. Ami a lopást illeti, szerintem visszatartó lenne a vasgolyó...de minek lopni, ha megvan engedve, hogy akkor horgászol, amikor akarsz? Szerintem így lenne ez a vadászattal is...ha megengedett lenne mindenkinek akkor sem ennék minden nap őzhúst, nem is ehetnék, mert nincs jártasságom az íjászatban, igencsak képeznem kellene magam, hogy elejtsek egyet.

 

A szülőnek nem az az érdeke, hogy olyanban nyomja a gyerekét, amiben tudja, hogy nem jut előre, mert nincs képessége hozzá. Amihez meg képessége van, azt úgyis észreveszik a hozzáértők és eleve kiemelik.

 

A középkorral kapcsolatban úgy rossz az érvelésed, ahogy van. Iparról nehezen beszélhetünk, esetleg kézművességről, valamint megnézném, hogy hány utca volt lekövezve...de nem is ez a lényeg. Ha rendesen értelmeztél, akkor én csak a lakóhelyek közvetlen közelében lassítanám le az életvitelt, ill. vinném be a természetet, azonkívül igenis felgyorsítanám, sokkal jobban,- és ésszerűbben  a mainál.