marcipannyuszi Creative Commons License 2011.03.09 0 0 232

Mostantól miniszteri biztos feladata „az új alkotmány előkészítésével összefüggő nemzeti konzultációval kapcsolatos logisztikai feladatok koordinálása” – derül ki a Hivatalos Értesítő legutóbbi, március 8-án megjelent számából. A biztosnak bőven van dolga, hiszen a közelmúltban valamennyi választópolgárnak levelet küldtek, amelyben tizenkét kérdést tesznek fel.

A feladat azonban nem ért véget azzal, hogy aktualizálták a névjegyzéket, kinyomtattak vagy nyolcmillió címet, ugyanennyi köszöntő levelet és kérdőívet, majd mindezt gondosan borítékolták, válaszborítékot is helyezve a borítékba. Nem kis munkát jelenthet ugyanis a kérdésekre adott válaszok összesítése sem. Igaz, eddig csak százezernél alig valamivel több választ érkezett vissza, de sokan csak a napokban kapták meg a levelet.

Mindez óriási feladat, érthető hát, hogy a közigazgatási és rendészeti tárca vezetője Papp Károly rendőr dandártábornok személyében miniszteri biztost nevezett ki – aki egyébként az ORFK vezetőjének rendészeti helyettese, míg korábban a Készenléti Rendőrség élén állt.

 

http://nol.hu/belfold/miert_egy_forendor_kell_a_nemzeti_konzultaciohoz_a_fidesznek_