Törölt nick Creative Commons License 2011.03.08 0 0 22

Tisztelt Fórumlakók! :)

 

Látom, hogy a topik kicsit alszik, picit hibásnak is érzem magam, mint a topik moderátora. Úgymond kötelességem lenne életben tartani a topikot, dehát néha azért dolgozni is kell... :)

Arra gondoltam, picit feldobnám a topik-ot egy újabb témajavaslattal/hasznos infóval.

 

Mint azt bizonyára sokan tudjátok, a Samsung (és persze más gyártó) korszerű TV-i már támogatják a DLNA protokollt. Ez egy olyan szabvány, ami lehetővé teszi az otthoni multimédia eszközök közötti intelligens kommunikációt. Tehát mondjuk egy DLNA protokollt támogató hálózati tároló (NAS) felismerhetővé válik a TV számára és FTP-szerűen lehet róla lejátszani filmet, képet, zenét, egyebet. A DLNA kompatilibilis eszköz az AllShare menüben fog megjelenni. A DLNA certified eszközök listáját megtalálhatjátok a www.dlna.org oldalon.

 

Amennyiben egy közönséges számítógépet/notebookot/netbookot vagy akár egy Linux firmware-rel rendelkező routert szeretnétek a TV által láthatóvá tenni, érdemes telepíteni az ushare alkalmazást. Ubuntu Linux alatt a Rhytmbox alkalmazás a hozzá tartozó extra plugin-ek után már támogatni fogja a DLNA protokollt. Windows alatt érdemes a Vuze torrentletöltő alkalmazást használni. A Vuze-be "behúzott" fájlok ezek után on-the-fly lejátszhatóak lesznek a TV-n keresztül, nagyobb fájlok, különösen helyigényes 3D filmek esetén nem kell a pendrive-ra másolgatással foglalkozni.

 

Amennyiben érdekel valakit akár az ushare akár a Vuze ilyen célú pontos használata, írjon, szívesen segítek.

 

Üdv,

 PET