emi gyerekzsúr animátor Creative Commons License 2011.03.07 0 2 9

Sok szülő megkérdőjelezi a gyerekprogram szervezők értelmét, és sokalja az árakat.
Igen, szerintem is förtelmesen drága 30.000Ft egy játszóházas szülinapért, főleg, ha nem szól semmiről, csak őrjöngő, üvöltöző rohangálásból.
Az országban egyre több bohóc és animációs cég próbálkozik szédítő, gyerekbutító ajánlatával felkelteni a szülők érdeklődését.
Sajnálni tudom csak azokat a gyerekeket, akiknek a szüleik ilyen szülinapokat szerveznek.
A gyerekeket elhalmozzák mindenféle hülyeséggel, az ajándékoknak már nem is tudnak örülni, semmivel nem lehet őket lekötni.

Miért van szükség egyáltalán gyerekprogram szervezőre?

Ha nagyon kreatív a szülő, le tudja kötni a gyerekeket bármilyen szórakoztató személyzet nélkül is, de sajnos v. nem sajnos:) sok szülő nem hajlandó, vagy egyáltalán nem is ért egy gyerekbuli lebonyolításához. Nem könnyű 15-20 gyereket hosszútávon foglalkoztatni úgy, hogy ne veszítsük el az érdeklődésüket. Érteni kell a gyerekek nyelvén, naprakésznek kell lenni főleg az idősebb korosztály körében.

Le kell ereszkednünk hozzájuk, és ami a legfontosabb, nekünk is élveznünk kell velük együtt a játékot. Irányítani kell őket, rendet is kell tartani, különben széthullik a társaság, és a kisebb korosztály esetében futkározás, rohangálás lesz belőle. Tudni kell jól összeállítani egy 2-3 órás programot, és pontosan tudni kell, mikor és mire kell váltani egy-egy játék közben, ha esetleg lanyhul az érdeklődés.

S hogy miért szervezzünk egyáltalán bulit a gyerekünknek?
Nem kötelező, sőt! Az én gyerekkorom elég tartalmas és színes volt nélküle is, szívesen emlékszem vissza szüleimmel, családommal töltött szülinapi ünnepségeimre.
Ha meg is hívtam egy-két barátomat, jól elszórakoztunk szűk keretek között is(elég szegényes volt a szüleim pénztárcája), de édesanyám nagyon kreatív volt, tudta hogyan lehet szórakoztatni a gyerekeket(nemhiába óvónő):)
Ha meghívtam volna az egész osztályt, (hely hiányában nem volt lehetőség) azt hiszem, nem okozott volna Neki problémát lebonyolítani a játékokat, és össze is tartotta volna a csapatot rendesen.
Szóval a lényeg az, hogy vágytam rá, imádtam az osztályomat, mindig is álmodoztam egy jó kis bulira velük együtt, közösen...
Azt hiszem ebben az elgépiesedett facebook-os világban egyre kevesebben vágynak a társaságra(az igazi hús-vér társaságra gondolok), akikkel lehet egy jót nevetni, játszani, tartalmasan szórakozni.

Hát ezért vagyok én.
Hogy összehozzam újra a gyerekeket, hogy erősítsem bennük a küzdő szellemet (egy-egy csapatjáték közben), az összetartást, és növeljem bennük a játékkedvet.

Erről szól az igazi animáció.

 

Emi gyerekprogram szervező animátor

www.emi-gyerekprogramok.hu