Üdv!
Először is. Ne félj!
Ezeket a dolgokat nem lehet normálisan kezelni,ha a cselekvéseidet a félelem irányítja. Próbáld azt elképzelni,hogy léteznek emberek,akik nem akarnak átejteni és normálisan is segíteni tudnak. No ennyit a pszichológiáról és akkor nézzük a tényeket.
Önmagában a gyors válasz arra,hogy létezik-e 40.000 Ft alatti törlesztő,erre az összegre és futamidőre,hogy Igen. 1 bankot tudok,aki 39.600 Ft körüli törlesztőt kínál Ft alapon a 4.650.000 Ft-ra. De az első 5 legkedvezőbb törlesztésű ajánlat is 45.000 Ft alatt van, 40-42-43-44 ezer Ft körüli árazási sorrendben. Tehát nem tudom milyen cégeknek és hova küldted el a kérdésedet de nem tűnik túl ügyfélbarátnak ha neked átküldték a legdrágább bankokat. (egyedül egyébként az otp az akinél majdnem súrolja az 50.000 Ft-ot a törlesztő.
Az már egy teljesen másik történet és kérdés,hogy vajon összevonhatóak-e a hiteleid és kiválthatóak-e,illetve egy másik nagyon fontos témakör a kiválthatóság szempontjából,hogy beleférünk-e az ingatlanba és hogyaan voltak fizetve a hiteleid(fizetési morál-fegyelem) valamint a jelenlegi jövedelmek nagysága,hisz ez is perdöntő lesz abból a szempontból,hogy melyik bank fogad el majd minket. Tudom ez nem biztos,hogy már idevaló fórumtéma de első nekifutásra ennyit tudtam segíteni.