ghepard Creative Commons License 2011.03.04 0 0 42

Nem tudom mi lehet a probléma fő oka,de tény hogy nagyon hirtelen romlott a szemem. Már csak azt kéne kideríteni hogy miért?!

 

Hát igen, ezt jó volna kideríteni. Egy csomó legújabb biokémiai és sejtbiológiai felismerés alátámasztja azt, hogy sejtjeink működése nagyonis függ a körülményektől. Ez így van már sok sok millió éven át, függetlenül attól, hogy fel volt ismerve vagy nem. Tehát a szemnek sse mindegy, milyen körülmények érik. Lehet a Te esetedben se ment olyan gyorsan, mint gondolod. Akinek nics probléma a szemeivel, az nem is törődik velük (tisztelet a kivételnek), tehát nem is nagyon figyeli, hogy most hogyan is, pláne az egyik szemet külön lefigyeli és aztán a másikat is. Naponta többször is. Ellenben, ha már észrevesz valami bibit, akkor már kezd jobban figyelni, de még akkor sem eléggé.

 

Én 2009 januárjában kezdtem véletlenül foglalkozni szemeimmel. Áprílis elején (tehát 3 hónap múlva) kötelezően kellett mennem egy átfogóbb vizsgálatra (munkaadó) és ott a szemeket is mérték. Januárban már a +2.5D is kevés volt és így elég jó értékeket mértek 1.25 és 0.75D. Ezt örömmel láttam, de hidegzuhanyként hatott rám, hogy az értékek fordítva voltak. Nem sokszor mértem a 3 hónap alatt a szemeimet, de mindig a balt találtam jobbnak. A papíron meg az volt, hogy a jobb szemem a jobban látó. Na ezt nem értettem. Vissza is akartam menni, de végül nem mentem, hanem többször mértem napponta a szemeimet. É ugyancsak elég pofonvágott, hogy a nap folyamán igencsak változik a helyzet. Odahaz, pláne reggel és este a TV-nél mindig a bal szemem a sokkal jobban látó. És még reggel a melóban is. De olyan 1-2 óra múlva már a jobb szemem lett a jobban látó. Nem volt ötletem sokáig, hogy ez miért van. De aztán végül a hőmérsékletkülönbségekre gondoltam. A melóban észak a jobb felemen van és az ablak egész nap nyitva van, onnan jön tehát a hidegebb levegő (de a több fény is). Ez által a jobb szemem szinte egész nap hidegebb és így jobban is termeli a könnyet és így jobban is lát. Odahaza viszont fordított a helyzet, a bal szemem van északra (már a hálószobában, ahol nézem a TV-t, meg olvasok stb), de a hálószobai ablak jobbra van, tehát a fény onnan jön, de a hidegebb viszont balról. Na ez azt eredményezi, hogy a bal szemem sokkal jobb lesz, mint a jobb oldali, mert az lesz hidegebb és így az fogja jobban termelni a könnyet (azt hiszem így védekezik a szem a hideg ellen, ezt számtalanszor leellenőriztem a szabadban is, mindkét szemmel)............. Így már érthető lett, hogy miért mértek kb 10 óra körül jobb értéket a jobb szememen........

Előzmény: Törölt nick (37)