Törölt nick Creative Commons License 2011.03.03 0 0 161

Teljesen mindegy, hogy melyik van, mert ígyis-úgyis ugyanazt a "vizsgát" teszed le 5évente.

 

Amúgy meg gázt is bárki szerelhet, csakúgy mint vizet meg fűtést, max. nem hivatalos.

 

Nekem mindegy hogy elkérik-e mert nem érdekel. Engem az bosszant, hogy a gázszerelő igazolványból ekkora ügyet csináltok, de pl. arról senki nem beszél, hogy csak fűtésszerelővel szereltess fűtést, meg arról sem, hogy a kóklerek annyira lenyomják az árakat, hogy egy rendes szerelőnek nincs esélye nagyobb volumenű munkát megnyerni, csak a kóklerek után javítgatni.(ami a megrendelőknek sem jó)

 

Tehát szép meg jó és helyes, hogy a megrendelők (és természetesen a megrendelő az első, mind igényben, elvárásban, stb.) érdekeit védjük, de akkor szerintem ez ne csak a létező vagy nem létező gázsszerelőire vonatkozzon, nem tudom érthetően írom-e le?! :S

Igenis győződjön meg arról a megrendelő, hogy egy valódi fűtésszerelőt, vízszerelőt, kőművest,ácsot, stb.-t hívott ki és nem valami szakirodalomból vagy netről tanult embert.

( természetesen sok esetben én is megrendelőnek számítok )

 

Nagyon szívesen mutogatok bármiféle papírt, ha csak ezen múlik.

 

És tul.képpen a gázszerelői is, egyfajta bizonyítvány, csak nem osztályzatok szerepelnek benne, hanem h megfelelt és h mit csinálhatsz/szerelhetsz.

 

De akkor már szerintem minden szakágban szűrjük ki, hogy ki szakember és ki nem.

 

Rengeteg olyanról tudok, hogy nem vízszerelő a szakmája, gányol össze-vissza és ha számla kell, akkor a havertól kér.

 

Tehát én csak annyit szeretnék, hogy NE csak a gázszerelői igazolvány legyen elkérve, bemutatásra kérve, hanem esetleges szakmunkás bizonyítvány is, más szakterületeket nézve.

Előzmény: Axióma (160)