ghepard Creative Commons License 2011.03.03 0 0 41

A vasútat én is kedvelem. Már 43 éve vasúttal utazom az iskolába, majd aztán a melóba. Már 2 éve minden nap igyekszem hátrafelé ülni és nézni a távolodó tájat sötétben és hazafelé világosban is. Mint írtam ez nagyon klassz a szemnek is és a memóriának is (és így a látásnak is).

 

Én semmi esetre se mondom, hogy tedd le a szemcsit. Csak aszondom, hogyha nem teszed le, sose fognak megerősödni a szemlencsetartó húzóizomrostjaid (és talán eredménytelen is lesz, ha szemcsiben fogsz próbálkozni). Akkor csak a szemlencsetartó sugárizomrostjaid fognak erősödni és munkába lépni, mikor közelre nézel. Mikor távolra és rajtad a szemcsi, akkor az szétszórja a sugarakat és így a retinán találkoznak. Ebből kifolyólag se a húzórostjaid nem feszülnek meg, se a szemlencse nem laposodik és ezáltan mindkét dolog berozsdásodik. Te még csak 1 éve hordod, Neked még nem annyira rozsdás, mint ChrisZs-nek, aki ugye 13 év után tette le - ez előtt kalapot kell emelnem. Én csak 9 év után tettem le.

 

Hát pedig nagyon fontos volna, hogy miért romlott ilyen gyorsan az egyik szemed. Valami külső ok is lehetett, hisz csak az egyik romlott, a másik nem. Kutass az emlékeidben. Majd én is gondolkodom pár tényezőn. Erre rá kell jönni, hogy tovább léphess.........

Előzmény: Törölt nick (37)