cimbóka Creative Commons License 2011.03.01 0 0 34

Ebben sajnos nem vagyok biztos:

 

eddig mondták ezt: Refluxnak, allergiának, immungyengeségnek, majd töbnyire legyintettek rá,
eddig 3 háziorvost, 3 tüdögyogyászt, 1 allergiologust, 1 fülórgégészt " fogysztottam")(rotkellok)

 

Egyébként valóban így kéne történnie a dolgoknak.A mi kis falunkban 2 háziorvos van. A miénk mondjuk nagyjából rendben van, főleg úgy, hogy személyes ismerősünk.

De a másiktól sokszor csak fenyegetéssel lehet megszerezni egy-egy beutalót.  Az egyik szomszédunknál pl. a súlyos, féloldali bénulással, majd halállal végződő agyvérzését nem ismerte fel, vagy nem érdekelte, amikor kihívták. Miközben a segítőkész szomszédasszony már régen diagnosztizált, ő még a feleséget ugrasztotta a gyógyszertárba gyógyszerekért, így csak jó fél nappal később került kórházba, mint lehetett volna. Most az özvegyének mondta, amikor 200-as vérnyomás, rosszullét miatt kihívta, hogy "ne hisztizzen!".Mondjuk én már rég otthagytam volna.

A másik 65 éves szomszédunknak emésztési, panaszai voltak hosszú időn keresztül. Különféle gyógyszerek tucatjait írta fel neki, hiába, de kivizsgálásra nem küldte. Egy ismerősön keresztül eljutott egy hasi UH-ra, ahol a doktornő vastagbéltükrözést ajánlott. Nem volt hajlandó beutalót adni. Az ismerős lányának kellett bemenni hozzá, és valósággal megfenyegetnie. A tükrözés során több , már átmeneti állapotban lévő polipot szedtek le. Azt mondták, hogyha fél évet késik, akkor valószínűleg  már sokkal rosszabb lett volna a helyzet. Azóta 2-szer volt ellenőrzésen, szerencsére minden rendben.

Folytathatnám a történeteket vele kapcsolatban, de minek.

Biztosan nem ez az általános, de ilyen is van.

Még annyit fűzök hozzá, hogy mindkét ismerős olyan, hogy üres zsebbel a doktor urat nem engedte kimenni a házból, és a rendelésen is erejükön felül dotálták sokszor.

Persze én ezt nem értem meg, és hülyeség, de ők már csak így vannak szocializálva. És soklan mások is. Hány ember életét mentik meg vajon  a felkészült, lelkiismeretes háziorvosok, akik legelőször találkoznak a betegségek tüneteivel, és hány embert vesztünk el a lelkiismeretlen, felkészületlen háziorvosok miatt?

Előzmény: afintha (33)