pohikopó Creative Commons License 2011.02.26 0 0 6052

Én az újra begyújtás mellett vagyok, így kevesebb a folytott menet elméletileg. Ha van egy fix gondolatod a fa feltöltés mennyiségére és a fűtendő időre akkor nem megy el annyifa szerintem mintha folyamatosan rakva lenne. + én minden befűtés előtt felülről kis seprővel lesöpröm alulra a hamut, onnan kikaparom, majd azt is kisöpröm, így minimális a por általi teljesítmény csökkenés is, valamint ritkábban elég takarítani a hátulját, meg a ventillátort. Mondjuk hetente szoktam azt is. Most, hogy fáj a gerincem így ez 2 hétre nőtt, de ennyi belefér, nem fog bexarni miatta a kazán.

 

A kátrányosodás érdekes dolog. Ugyanazon hőfokon van jó ideje a kazán, az esbe fix. és néha kátrányosabb néha teljesen tiszta mint éppen ma is. Persze nagy %-ban akkor a legtisztáb, ha nincs üresmenet. Ez akkor fordul elő, ha sszonypajti fűt be, mert nem rakja olyan szép paszentosan tele a kazánt mint én, ergo a puffert és a lakást éppenhogy felmelegíti és már leis égett. Ha én rakom meg akkor kicsit piszkosabb, de nálam felfűti a házat, a puffert és még be is folytódik, mert van még benne szufla.

 

Hát inkább én fűtök ha lehet, mert így bírja 24 órát asszony pajti ha befűt azzal csak olyan 20 órát megy el. Dehát így, hogy fájt a derekam (négy kéz láb mászkálós fajta) muszály volt rábíznom.....a wc-ig alig bírtam elmenni, nem hogy fűtsek...

Előzmény: galapago5 (6051)