emi gyerekzsúr animátor Creative Commons License 2011.02.26 0 2 49

Igen, a napközi nagyon jó hely egy szülinap levezényléséhez, 4-7 éves gyerekek számára. A nagyobbaknak pedig általában a bowling termeket ajánlom, ahol akár külön termet is lehet bérelni, de bármilyen sport létesítmény, vendéglátó egység, akár szálloda is megteszi.

Ha nagyon kreatív a szülő, le is tudja kötni a gyerekeket bármilyen szórakoztató személyzet nélkül is, de sajnos v. nem sajnos:) sok szülő nem hajlandó, vagy egyáltalán nem is ért egy gyerekbuli lebonyolításához. Nem könnyű 15-20 gyereket hosszútávon foglalkoztatni úgy, hogy ne veszítsük el az érdeklődésüket. Egyre több animátor cég próbálkozik egy ilyen esemény megszervezésével, több animátor próbál szerencsét itthon több-kevesebb sikerrel. Érteni kell a gyerekek nyelvén, naprakésznek kell lenni főleg az idősebb korosztály körében.

Le kell ereszkednünk hozzájuk, és ami a legfontosabb, nekünk is élveznünk kell velük együtt a játékot. Irányítani kell őket, rendet is kell tartani, különben széthullik a társaság, és a kisebb korosztály esetében futkározás, rohangálás lesz belőle. Tudni kell jól összeállítani egy 2-3 órás programot, és pontosan tudni kell, mikor és mire kell váltani egy-egy játék közben, ha esetleg lanyhul az érdeklődés.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni a zene szerepét sem.

 

Óriási tapasztalatom van gyerekzsúr szervezésben, és lebonyolításban. Nem könnyű a feladat, de ha szívvel-lélekkel csináljuk, fantasztikus lesz a buli:)

 

Emi gyerekzsúr szervező animátor

www.emi-gyerekprogramok.hu

Előzmény: Shiro (48)