psevdo Creative Commons License 2011.02.25 0 0 31

Szia Tulok77!

 

Nagyon régóta szerettem volna egy bullt, volt már sok kutyim akikkel rágyakorolhattam erre a fajra. De úgy örültem a gyönyörű pofijának, hogy valszeg nem találta a falkavezért és ő átvette. Kihoztuk a kutyumból a főnököt és hihetetlen hogy ilyen korán, pár hetesen. :) De örömmel közlöm, hogy válaszod hatására megváltoztattuk az Ottóhoz való viselkedésünket és rengeteget fejlődött a kis morgó. :) Nyomatékosan tudattuk/juk vele, hogy nem ő a góré és egy hét alatt el is hitte. De ez fajtától független mert apumnak a csiviavája Dugó is alfának hitte magát mert ő is morgott és támadott is. Bullinál ez már nem lett volna olyan vicces a cuki kis egyedülállóan ollós harapásával.  Még jó hogy időbe elkezdtük a helyes kutya tartást és nem kell majd nagykorába bajlódnunk vele. Már nem morog ránk úgy, csak amikor akartoskodik,kommunikálna,visszapofázik kicsit,játszik. De ezek már nem olyan negatív morgások mert közbe csóvál meg ő csak egy makacs bully.

Szóval, nagyon okos, ül, kis helyedre, nem a tiéd,tiéd parancsokra szót fogad. Az ajtón is én megyek be előbb nem hisztériázik ha előtte eszünk és ő nem kap belőle. És mind ezt 3hónaposan! :) A hálóba se megy be csak belopózik szétnézni akkor ha mi nem látjuk épp. :) :)

A pisike benn még kicsordúl de egyre jobban szokja már hogy kinn kell pipilni. Ez se szeret sokáig kinn tartózkodni elvégzi a dolgát és kotor befele. Minden nap csak nől és egyre nehezebb. A  fülecskéjére leszek kíváncsi mikor pendül ki neki. :) Ja, és visszahozza a csipogós gumicsontját is! A pórázt is szoktatjuk de még nem nagyon csipázza mert nem mozdúl egy tapottat se csak amikor kedve tartja őkegyelmének egy jutalomfalatkáért cserébe. De tegnap már ment az is hogy amikor megállok ő le ül mellettem. :)  

Bármilyen pozícióban tud aludni akár még ülve is az orrán támaszkodva :)  

 

Nem lesz itt gond csak eddig nem vettük észre hogy mi voltunk a hülyék és nem kéne elmajmolni a kutyát.Imádjuk!

 

Köszönjük a tanácsot! 

 

Üdv: Petra

Előzmény: Tulok77 (30)