leili
2011.02.24
|
|
0 0
49272
|
Tisztelt Szakértők!
2006. december 7-én született meg az első kislányom, majd 2010. szeptember 30-án a második. Az első kislányom születése után tgyás-on gyeden, majd másfél éves korától, 2008. júniusától táppénzen voltam. Aztán megszületett a 2. kislányom, tgyás után gyed, majd jelen pillanatban 2010. októberétől gyesen vagyok. Viszont úgy néz ki, hogy jön a 3. baba. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e kivennem a szabadságaimat, ami az öt év alatt felgyülemlett, és én olyan 80 napnak számolom (utánanéztem, hogy mi számít bele és mi nem a fenti ellátásokból). Tervezem, hogy a szabadság után táppénzre megyek. A bruttó bérem 210.000 Ft volt. Nem tudom, hogy ez a kb. 4 hónapnyi szabadság és a 15 nap betegszabadság mennyiben változtatná meg a táppénzem alapját? Mármint abban az esetben, ha táppénz napját megelőző 180 napi jövedelem átlagával kell számolni az esetemben. Ha nem veszem ki a szabadságaimat, akkor a táppénzem alapja milyen összeg lesz? Előző évben gyeden és gyesen voltam, és nem tudom, hogy az biztosítotti viszonynak számít-e. Illetve az is kérdésem lenne - mert valahol olvastam - hogy a minimálbér kétszeresét veszik alapul az ellátás számításánál. Ez milyen esetekben van?
Válaszát előre is köszönöm, és nagyon várom. |
|