MogyiGazdik Creative Commons License 2011.02.19 0 0 10866

Dangerous.cc, NiceEyes, gabona11

Többen látom, hogy gondban vagytok a pároztatás ügyében. Több kérdés felmerült, igyekszek itt most többre is válaszolni.

Először is kérlek olvassátok el EZT: http://invitel.hu/ventana/csikos_mokus/szaporodas.htm

Minden info a párzásról itt le van írva. Ha egyéb kérdésetek marad, akkor még kérdezzetek. Itt néhány egyéb infóra válaszolok.

Először is pároztatni akkor lehet, ha épp fütyül a lány. Ez kb egy éves kora körül lehetséges már. Fiú és lány is akkor lesz ivarérett. Én is hallottam olyat, hogy nem célszerű egy évesen még pároztatni a lányt, mert gond lehet, de ennek a megalapozottságáról én még nem hallottam.Állítólag azért nem célszerű, mert még nincs teljes mértékben kifejlődve, felnőve a leány és ezért a szülés veszélyes lehet rá.

Fütyülni a lány maximum 36-40 óráig teszi, ezen az időintervallumon belül kell neki párt adni. Ettől való eltérés gondot jelenthet. Ha fütyül a lány akkor azt egész nap teszi, szinte megállás nélkül. Eszik, iszik, mászkál és közben is önkéntelenül csipognia kell. Csipog, fütyül, kurrog, stb, a lényeg, hogy valamilyen hangot adjon ki. Csak ekkor van peteérés, ekkor hajlandó fiút elfogadni és ekkor lehet sikeres a párzás.

 

NiceEyes

"Az egyik nőstény mókusom ma reggel kettőt füttyentett és észre vettem hogy be van dagadva a nemiszerve. Össze próbáltam engedni a hímmel de egymásnak ugrottak ezért nem merem össze engedni őket. "  -Ez nem párzásra utaló jel. A lány folyamtosan hosszú órákig, egész nap fütyül ilyenkor. Biztosan lány mókus? Nem fiú és épp most lesz ivarérett? Írh kérlek többet az esetről és a mókusról.

 

gabona11

"Sziasztok, a nőstény mókusom két napja füttyög, szeretnék neki fiút találni, de a tenyésztőnek, akitől vettük, a fiúmókusai még kicsik." Mint írtam a fütyülés alatt kell pároztatni, erről már biztosan lekéstél. Ha minden igaz 10-14 nap múlva fütyülhet újra a lánykád.