Nautilus_ Creative Commons License 2011.02.19 0 0 21748

Kedves Fatum2,

nem hiszem, hogy célravezető lenne részeletesen válaszolnom.

Ön indulatos, bántó velem. Először "porbafingónak" nevezett, aztán feltételezte, hogy homoszexuális vagyok (ha jól értettem a szőrös mellkasra való utalást), végül azt, hogy szkizofréniában szenvedek. Indulata (amely frusztrációval erősen társul) először a világra irányult, és csak némi gondolkodás után rám.

Vegye észre, hogy fantáziál: tévénézésemből például azt vezette le, hogy a Barátok köztet nézem. Klinikai pszichológiai ismereteimből azt, hogy én is elmebeteg vagyok. Általában, néhány hozzászólásomból egész személyiségemet ítélte meg.

Ez ebben a formakörben (paranoid eszmék) jellegzetes tünet a téves következtetés, és előfordul az indulatosság,  bár utóbbi nem általános. Indulat a világ ellen - ez Önnél nyilvánvaló - és végül a személyemmel szemben.

Vegye észre, hogy engem, aki segíteni akartam, szintén diszkreditálni akar, kimutatni, hogy én is a "hierarchia alján" vagyok, mint Ön. 

A stílusom és a tartalma a hozzászólásoknak azért volt olyan, amilyen, mert így láttam jónak; ami ebből Önre tartozik az az, hogy el akartam nyerni az Ön bizalmát, de nem "becsapásból", hanem őszintén, hogy hallgasson rám.

Az intelligenciája megtartottabb, mint gondoltam. Sajnos azonban ez eltökéltséggel jár: nem hajlandó orvoshoz menni, mert "tényleg üldözik".

Kérem, fontolja meg!

Világos, hogy a munkanélkülisége, képzettségének hiánya (hogy nem "értelmiségi"), társadalmi hierarchiában betöltött helye az Ön számára rendkívül fontos (Ön szerint mélyen van), és további pszichológiai, majd terápiás vizsgálat tárgya kell, hogy legyen. Javaslom, hogy ne Ön "agyaljon", hanem legalább pszichológust (tehát nem orvost) keressen fel, hogy mit tud segíteni.

Ez tényleg nem jár semmivel, és nem jelenti azt, hogy beteg - csak segítséget kér nehéz élethelyzetben.

Előzmény: Törölt nick (21745)