efemm Creative Commons License 2011.02.18 0 0 topiknyitó

"A tar.hu tárhely- és képszolgáltatása jelenlegi formájában 2011 február 20. nappal megszűnik."


A Tár.hu (tulajdonos: Generál Média Kft.) 2011. január végén három hetet adott a 193 ezer(!) felhasználójának, hogy a 10 év alatt feltöltött, összesen 5,2 TB-nyi anyagát letöltse. (»  196202 felhasználó »  516304 galéria »  18421173 kép »  5266 GByte Tár)


Ennyit számit a közel kétszázezer felhasználó, nem kevés munkával feltöltött évtizednyi fotója, közösségi honlapja, klubhonlapja?

 

A Generál Média Kft. büszkén hirdeti, hogy 2.5 milliárdos volt a tavalyi forgalma. Nem telik a kb. kéthavi minimálbérnyi összegbe kerülő diszk kapacitásra, hogy legalább archívumként megmaradjon a www.tar.hu és a kep.tar.hu?

 

Persze a tár.hu (és a freeweb.hu) múltjához is érdekes adalékokkal szolgál a régi tulajdonos könyve, illetve a Válaszol a Tar.hu topik is...

 

-------------------------------------------

2011. 01. 31.

Tájékoztatás: x3, vizslamail, tar.hu változások‏

Kedves Felhasználónk!

Az X3.hu, a tar.hu és az AltaVizsla.hu oldalak kép-, tárhely- és levelezőszolgáltatásai jelenlegi formájukban rövidesen megszűnnek. A váltást részben az elavult szoftverkörnyezet teszi indokolttá, illetve elengedhetetlenül szükséges is ahhoz, hogy új, több igényt kielégítő, korszerűbb szolgáltatással állhassunk elő a közeljövőben.

Természetesen az itt hosztolt oldalak nem vesznek el, minden tartalom lementhető ftp-n keresztül. Ezt az X3.hu felhasználói az ftp.x3.hu címen tehetik meg, ahol az X3.hu-s azonosító adataikkal tudnak belépni. Ez a lehetőség február 20-ig érhető el. A tar.hu felhasználói pedig az ftp.web.tar.hu címeken végezhetik el az adatok mentését, a tar.hu-s azonosító adatokkal lehet belépni.

Az átalakítás keretében az altavizsla.hu is bezárta kapuit. Az oldal levelező szolgáltatása, a VizslaMail is megszűnik, helyette a Postafiok.hu rendszerét ajánljuk. Itt minden felhasználó több, mint 7 GB tárhelyet kap, szemben a VizslaMail 100 MB-jával, illetve POP3, IMAP, SMTP támogatással is rendelkezik; áthelyezhetőek a VizslaMailbe érkezett levelek.

Hamarosan új struktúrával, kibővült repertoárral és sok extra funkciót nyújtó szolgáltatással térünk vissza. Addig is, aki továbbra is igénybe venné tárhelyszolgáltatásunkat, annak az idei évre szintén sok újdonsággal készülő Freeweb.hu-t, nagyméretű fájlok tárolásához pedig a Data.hu-t ajánljuk.