csaancsa Creative Commons License 2011.02.18 0 0 295

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Teljesen laikus vagyok, nem nagyon értek a számítógépekhez. Vettem, használtam még az ősszel egy DEL latitude D505-ös laptopot, ami kiváló állapotban van és remekül működik. Az akkuja már csak 10 perces, ezért karácsonyra kértem hozzá egy akkut a lányomtól, a vaterán rendeltem egyet kb. 10ezerért. Mikor megérkezett kipróbáltam működött, aztán kivettem a gépből, nem használtam, mert a tápkábellel használom folyamatosan. Január végén használtam újból akkuval, kiírta, hogy 3 órát tud, de csak 1,30 percet működött. Azóta nem ismeri fel a gép az új akkut.
Tudtam, hogy 10ezerét nem egy spéci akkut kapok, de másfél órás működésért nagyon megfizettem.
Most jobban megnéztem a két akkut, az eredetin 4700 mAh érték van írta, a újon 5200 mAh van, én 4700-asat rendeltem eredetileg. Ez vajon már eleve problémát jelenthet a géppel való kompatibilitásban. Azért kérdezem, mert 3 hónapos garanciával vettem, e-mailt akarok küldeni az eladónak, legalább cserélje ki, hátha egy másikkal szerencsésebb leszek. De ha volna valami jó tanácsotok, hogy még mit tegyek, hogy felismerje a gépem az akkut akkor írjátok meg, mert lényegében míg le nem merült, addig működött a gépen. A gép be volt állítva, hogy 20 %-on jelezzen, jelzett is, de azonnal kikapcsolt.

Még egy kérdés, ami nem tiszta előttem, ne nevessetek ki... Mikor töltődik intenzíven a laptopban az akku. Használat közben, bekapcsolva de nem használom, áram alatt de ki van kapcsolva.
Előre is köszönöm a válaszotokat, üdv.