SZiasztok!
Én az alábbi szelet-átmérőt használom:
16 cm- 8 szelet
20 cm- 12 szelet
23 cm- 16 szelet
26 cm-20 szelet
23*38 cm téglalap 45 szelet.
Ezek normál szeletek, szerintem lehet még többre is vágni, ha pl. gyerekeknek adják. A normál szeletnek az 5*2*2 cm felel meg. Az én tortáim átlag 10-11 centi magasak 3 piskóta között 2 krém.
A marcipánt és a többi bolti burkolót sokkal jobban megfogják a festékek, ezt én is észrevettem már. Marcipánnal én nem burkolok, mert mi nem esszük meg, így nem mindegy, hogy 2000 ft / kg vagy 600 ft / kg burkolót dobok ki. Csak díszítésre szolgál. Én jártam úgy az unideccel, hogy bár nagyon jól színezhető, szépen leheta tortára tenni, de a benne lévő mandulaaroma ízért átvette az egész torta és mivel nagyon hamar szárad nehéz javítani a hibákat rajta. Nem engedi ki a nedvességet, a piskóta teljesen bevizesedett tőle. A saját fondanttal soha nem jártam így.
Csak főzött csokikrémre teszem rá,nekem a lekvárról csodásan lecsúszott, a tejet tartalmazó krémek is egy idő után feloldják, amit én használok. Nekem ez nagyon jó, 2 nap után is olyan rajta a fondant, mint amikor rátettem. Inkább főzök 2 tojásról egy krémet, hogy be tudjam húzni vele a tortát.