Törölt nick Creative Commons License 2011.02.18 0 0 4120

Ki az, aki próbálta már a mosonmagyaróvári intézet probiotikus és sima joghurtkultúráját is kecsketejjel? Szeretném tudni, hogy a tapasztalataim helyesek-e. Szóval a sima joghurt nekem jobban ízlett - bár nyilván ízlés kérdése -, általában nagyon hasonlított a Danone natúr joghurtra állagban és ízben is, talán egy kicsit kevésbé tört májasan. A probiotikus joghurt esetében bárhogyan bűvészkedtem a hőmérséklettel, mindig sokkal savasabb lett, és az állaga még kevésbé májas. Amúgy finom volt az is, de elég savanyú, igazából két teljesen különböző tejterméknek mondanám őket.

 

(Továbbá azt tapasztaltam, hogy ezekkel kultúrázva a sajtot a probiotikussal mindig kis lyukas sajt lett, mintha épp kezdene kólisodni, de szabályos kerek lyukakkal és némi vastagabb sajtanyaggal közöttük, szerintem talán az eltérő flóra lehet az oka, mintsem kóli. A sima joghurttal pedig többnyire viszonylag egynemű, nagyon kevés lyukú, jól olvadó sajt lett, a tej pasztörizálása nélkül is.)