Szoles99 Creative Commons License 2011.02.17 0 0 464

Szia!

 

Elnézést, de újabb kérdésekkel bombáználak. Segítségedet előre is köszönöm!

 

 

Eltöprengtem azokon, amiket írtál, és arra jutottam, hogy két lehetőségünk van a hőszigetelés megoldására:

 

1: Első elképzelés: Mivel írtad, hogy (a belső párazáró réteg hiányában) a külső EPS szigetelés rossz lenne, ezért kőzetgyapotos szigetést csinálnánk. Itt mondjuk tökölök egy olcsó megoldáson, mert a tisztán vakolható kőzetgyapot ár elég durva.

 

A terv egyébként a ház külső "berácsozása lenne vagy fából, vagy esetleg EPS lapokból kivágott "stafnikkal". (ezek kiállása a falból mondjuk 15 centi lenne, illetve persze ki kellene számolni egy ideális vastagságot)

Ezekkel vízszintes tartókat alakítanék ki, amikre rálhetne az olcsóbb kőzetgyapot, majd efölé újabb tartó, arra megibt gyapot, és így felfelé. Erre legkülső rétegként mondjuk 2 centis vakolható gyapot menne. Ahogy számoltam, így akár még drágább sem lenne az anyag (a munka persze kicsit macerásabb), mint EPS lapokból.

 

Ezt a "szisztemet" esetkg javítani lehetne a fal perlites kiöntésével is. (?)

 

 

 

2.: Második elképzelés szerint a ház kapna belülről egy párazáró réteget. Itt kicsit elakadtam, mert nincs "kedvem" fóliázni+gipszkartonozni. (sok munka padló széleknél, ablakoknál és beugróknál macerás, stb)

 

Gondolkoztam esetleg egy párazásó tapéta felrakásásn is, de ilyet nem találtam sajnos, bár többfelé létezik utalás ilyenre. Se Nikecellnél, se bagy tapétaboltban nem tudtak értelmeset mondani, hogy hol létezik ilyen.

 

3. lehetőség lehetne esetleg a kettő kombinációja (belső párazárás+kívül gyapotos hőszigetelés).

 

 

 

Melyik megoldást tartod jobbnak, olcsóbbnak, biztosabban működőnek?

 

Köszönöm!

 

 

 

Előzmény: nopánick (431)