sameria25 Creative Commons License 2011.02.15 0 0 1986

Tudom nehéz,de türelem. Látom a kis bodzád már szépen belakta a helyét,úgy gondolom,innentől erőteljesen fog nőni. Egyébként én is azt mondtam:bár ott tartanék,de most azért rossz érzés kivágni azt,akit már végképp nem tudok hova tenni.

A bokrokat sövénynek ültetted? Gondolom úgy,hogy nem vágod formára?  Igen szép lesz,rövidesen. Egyébként,ha veszel selyemfenyőt,akkor látványos növekedésben lesz részed.Az első évben csak lapított,utána megindult,de úgy, hogy volt év,amikor 70cm -t is nőtt.Most már kicsit visszább vett.30-40 cm.

A bangita un:korai bangita (Viburnum xbodnatense 'Dawn) Már decemberben megjelentek a rózsaszín virág gönbjei,egy-kettő ki is nyílott,de a hideg leállította őket.Most lapítanak várják a jobb időt. Állítólag enyhébb teleken januárban virágzik.

Ha nem veszed fölösleges akadékoskodásnak,megemlíteném,hogy a bodzát (írtad,hogy szaporítod),legetőleg ne ültessed olyan helyre,ahol út van alatta,netán kiülsz,mert a gyümöcs érés idején mindent befog a leve.Van még egy utóhatása:a madarak szeretik. Ez jó,de az már nem annyira,hogy az ágon ülve kis lila foltokkal tarkítják a lenti világot. Én  egy fél napig sikáltam a hintaágy borítóját.Szerencsére a textilt beborítottam vízhatlan anyaggal de még így is megadta a munkát.

Nem tudom,mennyire nézted át a fórum oldalait,ágicza rakott fel kerteket.Találsz benne minden féle stílust.(ha még nem láttad) http://www.gapphotos.com/imageresults.asp?txtsearchterm=border%20small%20garden&horizontal=yes&vertical=yes&panoramic=yes&square=yes&propertyrelease=no&modelrelease=no&showcaptions=no&imagesperpage=10&:pageno:20:

Előzmény: zytasu (1985)