smenasl Creative Commons License 2011.02.13 0 0 2200

szerintem meg túl sokat lovagoltok technikai nüanszokon, nem hiszem, hogy egy belépő DSLR-nél ezeken kéne rugózni. tessék inkább azt az energiát a fotózásra fordítani :) az alulexpót én csak a kitobival tapasztaltam, az 50/1,7-el pl tökéletesen exponál rekeszértéktől függetlenül. a fókuszpontos dolgon külön mosolyogtam, másfél év alatt azért illene kiismerni egy belépő vázat :)

 

ezt az akksin vergődést sem értem, a li-ion nem merül le vagy mi? engem egyedül az zavar, hogy 4 AA elég sokat dob a váz súlyán. de tartalékot mindkettőből vinni kell ha biztosra akarsz menni, és 4 eneloop kb 4000 forint, egy gyári li-ion más vázakhoz meg ötjegyű összeg.

 

a használt vázakkal meg úgy vagyok, mint a 20 éves luxusautókkal. jó hát csábító, de az árából vehetsz egy új, vagy garis belépő vázat és mégis csak nyugodtabban alszol. egy off példánál maradva mert pont ma nézegettem az árakat: X forintból vehetnék fél éves, garis Canon 500D-t vagy 40.000 expós, kétésfél éves 40D-t... hát azért inkább az előbbi. az egy dolog, hogy a zár élettartama elvileg 100k expó, de azért ennyi használat után bármi beszarhat rajta, a szervíz árakat meg ismerjük.