sameria25 Creative Commons License 2011.02.12 0 0 1958

Sziasztok!

 

Olvasgatom az írásaitokat egy ideje.Mivel nem szetetek csak úgy kukkolni,gondoltam,beköszönök. Vidéken élek,van egy kis parasztházam/zunk/

Nem változtattunk a külső jegyein,csak komfortosítottuk.A kert is így indult.Elöl virágos,hátul veteményes.,néhány gyümölcs.Itt ez a szokás.

Mára az első virágoskert átalakult egy apró erdővé.Csak a bokrok virágoznak egy pici rózsa ágyás kivételével.Utána jön egy kis közösségi tér .Labda,napozás ,ez füves.Nálam a fű nincs sorba fésülve, simán csak aki megmarad alapon, nyírom,és kész.Ha beköltözik egy kis moha,az sem baj.Részint szeretem,részint amit birok,össze gereblyézek. Isteni jó árnyékoló cserepekbe,növények tövéhez.Ha forró a nyár,bárhogy locsolom is, kiég a fű. Most már hagyom.Olyan,mint Newada. Az első esővel kizöldül. A következő rész az évelőké.Igyekeztem úgy válogatni,hogy végig nyíljon valami.Próbáltam a szinekkel is variálni,de az csak részben sikerült.Vannak időszakok,amikor egy-egy szín dominál,de mindig van,aki belerondít az össz hatásba.A következő szakasz két részre oszlik. A jobb oldal bogyósok,szőlő,egy-két gyümölcsfa, pici vetemény, mindenből egy kicsi.A másik fele egy hosszú rózsa ágyás, egy út,a bal oldalon pedig egy most kialakítás alatt álló rózsakert,két egymásba érő kör az egyik rózsaágyás,a másik darabos murva. Az ágyáson körben út,az is murva. Ez az alap,a többit még nem tudom. Mindez összesen 750 nm-en. A körök körbe vannak ültetve buxussal,alacsony sövény lesz. Hát ez az én kertem. Paraszt designe. Semmi művészi, semmi flanc, még az is lehet,hogy nem illik a környezetébe,de a saját kezemmel raktam,(rakom) össze,s ami a fő, marha jól érzem magam benne.

Attól függetlenül nagyon sokat gyönyörködöm a képeitekben. Most ezek a füvesek is nagyon tutik. De be kell látni,hogy így összerakni csak szakember tudja. További jó "kertelést" kívánok Nektek.Sziasztok. Ja,és az egész cucc fagyal sövénnyel van körbevéve.Sokat javít a mikroklímán,no meg az én hangulatomon.A szomszéd már nem annyira szereti. Mondtam neki,mi lenne,ha emeletes házat építettünk volna? Erre eldugult.Már jó a sövény is.