dingacs Creative Commons License 2011.02.12 0 0 22097

Nem azt mondom én, hogy feltétlenül keressük/keresem/ nemzettársainkat mindenhol!

Nem vagyunk egyformák. Én mindig örülök, amikor a világ bármely pontján az anyanyelvemen hallok beszélni valakit. De ebből még nem következik az, hogy oda is rohanok hozzájuk. Én már (sajnos) rendelkezem annyi/akkora/ tapasztalattal, hogy néhány mondat után ki tudjam szűrni, hogy ki milyen ember. Ezzel, gondolom nem vagyok itt egyedül. Természetesen, tisztában vagyok azzal, hogy ezeknél a megitéléseknél a  szubjektívitás is "részt vállal", de nagyjából mégis stimmel.

 Engem csak az zavart(az késztetett írásra), hogy fórumtársunk nagy vigyori ikonokkal, szinte boldogan közölte, hogy kerüli a honfitársait. Ez engem valahol sért(Amennyiben nem így gondolta és én értettem félre, akkor még egyszer elnézést kérek tőle).

 Nem sértegetni akarok én itt bárkit is, de nekem egy kicsit üti a két dolog egymást. Konkrétan az, hogy itt szinte mindenki kellemes, segítőkész hangvételű leveleket ír, akikkel többnyire az országhatáron kívül is szívesen találkoznék. Viszont, a véleményeitek meg csak a rosszat sugallják rólunk. Ezek szerint itt mindenki kellemes beszélgetőtárs, partner, viszont ha kitesszük a lábunkat, akkor kerülnünk kell majd egymást?

 

Előzmény: kovacs0820 (22095)