Dzsibzon Creative Commons License 2011.02.10 0 0 2786

1978 november vagy decembertől jártam ha jól emlékszem a Hobo Blues Band első törzshelyére a XII.Csörsz utcába a MOM Művelődési Házba. Állati jó volt.. a koncert közbeni szünetben mindíg valami Rolling Stones vagy Cream vagy hasonló koncert film volt vetítve - úgy hogy a hangulat az elképesztő volt. Játszottak összesen 2-3 órát mindíg.. akkoriban még nem nagyon vont saját számuk - magyar szöveggel nyomták a Rolling, Cream, Hendrix, stb.. számokat - nagyon jól !

Én úgy emlékszem már akkor is volt, hogy a Deák Bill vendég fellépőként énekelt a bandában.. én legalábbis ott láttam egyáltalán életemben először a Billt. Valahol meg van egy olyan H.B.B. koncertet reklámozó kis plakátom - most nem találom - ahol még nem tag a Tátrai, a Póka - szóval a legelső felállás. A plakát a Batthyányi téri aluljáróban álldogálva ábrázolja a csapatot.

Egyébként akkoriban minden más volt - ezt kell mondjam. Hihetetlen közvetlen, baráti légkör és kapcsolat volt a zenészek s a "tábor" között .. például nekünk volt egy motoros clubbunk s eldugott helyeken szerveztünk bulikat.

Egy-egy budapesti koncert után csak odamentél a Hobóhoz vagy a Tátraihoz.. s megemlítetted a motoros bulit, kaffa lenne ha eljönnétek

pengetni s ezzel meg is volt beszélve. Nem viccelek. Nevetséges összegekért, benzinköltségért, szinte baráti alapon jöttek Ők is, a Beatrice is, a Takást Tamás is és még sorolhatnám. Semmi menedzser, semmi milliós gázsi.

Ezt a képet amit csatolok, az egyik motoros találkozón készítettem, melyet a Balinka melletti erdőben tartottunk - ha jól emlékszem 1989 vagy 90-ben.