Beubabu Creative Commons License 2011.02.10 0 0 26682

Értem. Teljesen egyetértünk ennek a szűrésnek a fontosságáról és abban is nagyon igazad van, hogy ezt a tenyésztőknek kéne erőltetnie, mert nekik a legfontosabb, hogy egészséges kiskutyák jöjjenek a világra.

Mire nekem legközelebb kutyus kell (remélem még van addig pár évünk - ha az uram korábban nem engedi), addigra talán már erre is jobban odafigyelnek majd mind a tenyésztők, mind a leendő vásárlók és nem vesznek olyantól kutyust akiknek a kutyáinak nincs meg ezen szűrés eredménye - persze a többivel együtt. A tenyésztők meg nem mennek olyan kanhoz/szukához...

Persze nem árt, ha a vásárlók is tisztában vannak azzal, hogy egyáltalán milyen szűrésekkel kell rendelkeznie egy kutyának... sajnos egyelőre a nagyrészének fogalma sincs az ilyen dolgokról.

És meglesz az a szűrés a papánál is :-D

 

Szeretném, ha megcsináltatnánk mi is, de az uram beleegyezése is kell hozzá.

Úgyis visszük valamikor dokihoz a kuttyot, mert valami nem stimmel vele hetek óta. Nem tudom megmagyarázni, de olyan rossz érzésem van vele kapcsolatban. Eszik, iszik, minden rendben van, de észrevettem, hogy néha furán jár és néha felvonyít amikor átugrik valamit (pl. Julist) és leér a talajra. Meg időnként mormog miközben jön mellettem - még suliban is megkérdezték, hogy mitől brummog menet közben... Kondija meg egyszerűen nincs is: pár perc játék után megy lefeküdni és liheg, mint aki órákat futott. Ez persze lehet a szíve miatt is, meg hogy kicsit kövér... Alapból első kőrben nem hiszem, hogy bármi köze lenne ehhez a betegséghez, lehet, hogy csak meghúzta a lábát, és a mormogás is lehet csak egy kis torokfájás volt (vagy egy kis elégedetlenség, hogy már megint iskolába vagyunk és szót kell fogadni)   :-)...

Azt sem tudom a dokinak mit mondok majd, mert az úgy elég hülyén hangzik, hogy hoztam a kutyát, mert néha furán megy és furán vesz levegőt, de egyébként minden más rendben van vele és még csak nem is sántít... csak érzem, hogy valami nem stimmel. Szerintem elhajtana a fenébe :-)

Persze lehet, hogy én is csak túllihegem az egészet, szóval egyelőre várok, hogy változik-e valami. Majd meglátjuk :-)

Előzmény: leoland (26681)