RÖVIDÍTETT KIJUTÁS LENGYELHONBA
Budapest , Solymár , Pilisvörösvár , Leányvár . A falu után vagy 2--3 km-re lámpa . Ott NEM Dorognak menni , hanem jobbra letér a hol 117-esnek , hol pedig 111-esnek megjelölt útra . Ezen vagy 5km , és az ÖMV-kútnál nem előre , hanem jobbra .
Vagy 5km , T-elágazás , ott balra be Esztergom belvárosa felé , nézi a Párkányba átmenő Mária Valéria-hídra történő feljutást .
Párlányba érvést azonnal jobbra az első adandó alkalommal , ezen végig Garamkövesdnek ( kamenica nad hronom vagy mi a pénisz ma a neve ). A hídon megáll , körülnéz , mert nyáron a kozmosz egyik legjobb fürdési lehetősége mindkét oldalon , odáig bevállalva , hogy minden hétvégén : én tudom , nékem arra 2 telkem is van). Garamkövesd centrumában az Y alakú elágazásnál BALRA FÖL . A további falvakat csak kivonatosan írom , mert nem fog kell letérni erről a főútszerűségről : Ipolyszalka ( itt veszel autósztráda-matricát magyarul ), Ipolybél , Ipolyszakálos , Ipolypásztó , Százd ( lehet , hogy nem ebben a sorrendben ), Deménd (= demendice ). A faluközpontban T-elágazás , ott JOBBRA . Azt hiszem Nagykürtös van kiírva , de az is le7 , hogy Kassa . Ezen az úton menni vagy 3 falunyit , és az embereccercsak kiér arra a észak--dél főútvonalra , amin ment volna , ha most itt nem nyökörögtem volna közbe . Ez a kereszteződés jelöletlen , ha innejt megyünk , ahogy írtam volt , akkor van jobbra a túloldalon egy benzinkút . A helyet jól bememórizálni mert mikor viszafelé gyün haza az ember , könnyen túl le7 szaladni rajta .
Zólyom , Besztercebánya , Rózsahegy , Alsó-Kubin . És most jön a 3. fontos dolog : Tvurdossin vagy hogy hívják azt a kisvárost ( jegyzem meg , lenyűgözően szép belvárosú városaink rekedtek ott , amiket érdemes látni , szemben a ráépített lakótelepekkel ), ahol nagyon kell figyelni .It meg kell találni tudni a Sucha Horá nevű volt határátkelőt . Arra megy , túlmegy , és lesz egy olyan difi közte meg a már lengyel Chohotów nevű falucska között , mint Észak-- és Dél-Korea között . Chochotówban bár a T-elágazásnál jobbra kell menni , de nem javallt , hanem kell tégy egy tiszteletkört balra , és csak utána Zakopane , Krakkó , tudomisén . A Balti-tenger , mondjuk .
far severö sapirico