Szegedi Béla Creative Commons License 2011.02.06 0 0 2186

Hello!

 

Hogy egy kicsit nehezítsem a dolgod: a Pentax vázakból a használtpiacon 100e alatt vagy annak környékén tudsz venni K10D-t és K20D-t is. Ezek a K200D-nél kicsit nagyobb és nehezebb vázak, a maguk idejében a fölötti kategória voltak, gyönyörű, világos, pentaprizmás keresőjük van, első-hátsó vezérlőtárcsájuk, és egyéb dolgokban is hiányoznak belőlük bizonyos lebutítások, ami a belépőszintnek szánt K200D-re jellemző. De a K200D-vel sem jársz rosszul, a Pentax egyik legkiforrottabb, gyerekbetegségektől és konstrukciós hibáktól mentes váza, egy bizonyítottan szép képű Sony szenzorral. Az AF, mint a Pentaxoknál általában, nem a leggyorsabb.

 

A fehéregyensúly a Kelvin nélkül is elég jól szabályozható, de többünk véleménye szerint a váz által beállított is nagyon jól el van találva.

 

A RAW formátum egyáltalán nem jelent pluszmunkát, ha megtanulod a konverter programodat használni. Nem kell egyenként dolgozni a képekkel, a fényképezőről beolvasott képeket kötegelve fel tudja dolgozni minden szoftver.

Előzmény: Imi1181 (2184)